Головна Новини Дозвілля рецепти Літні заготовки: рецепт абрикосового компоту
commentss НОВИНИ Всі новини

Літні заготовки: рецепт абрикосового компоту

Абрикосовий компот можна приготувати з цілими плодами або ж половинками

25 липня 2020, 12:00 comments1080
Поділіться публікацією:

Абрикоси – ще один дар літа, з якого можна приготувати безліч смачних страв. Наприклад, традиційний домашній пиріг або ж щось цікавіше – овочеве рагу з абрикосами. А ось абрикосовий компот – такий же улюблений атрибут літньої пори, як полуничне і малинове варення. Нескладний рецепт компоту з абрикосами опублікувало видання "Гастроном".

Літні заготовки: рецепт абрикосового компоту

Вам будуть потрібні: 700-750 г абрикосів, 1 л води, 400 г цукру. Спочатку потрібно ретельно вимити гарячою водою з содою або спеціальним засобом банку для абрикосового компоту, після – обережно обдати зсередини крутим окропом кілька разів і дати повністю обсохнути.

Після виберіть стиглі неушкоджені абрикоси, вимийте їх і за допомогою дерев'яної шпажки проколіть в декількох місцях. Фрукти щільно укладіть в банку.

Далі необхідно приготувати сироп для абрикосового компоту. Так, у сотейник наливаємо воду, додаємо цукор, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Готувати потрібно, помішуючи, поки цукор повністю не розійдеться.

Потім обережно, щоб не ошпаритися, залийте киплячим сиропом абрикоси в банку. Робіть це поступово, а то банка може тріснути. І потім накрийте кришкою.

Коли сироп охолоне, акуратно злийте його назад у сотейник, ще раз доведіть до кипіння і знову залийте ним абрикоси. Повторити операцію потрібно ще раз. Після закрийте банку і поставте на зберігання в темне прохолодне місце.

Слід додати, що в сироп абрикосового компоту при варінні можна додати трохи лимонного соку (буквально  кілька столових ложок) і подрібнену цедру одного лимона. Це додасть смаку компоту вишуканості.

Також знайте, що абрикосовий компот можна варити як з цілими плодами, так і з половинками без кісточок. Але якщо ви вирішите готувати другий варіант, то постарайтеся знайти найбільш міцні абрикоси.

Раніше ми опублікували рецепт м'ятного варення від відомого кухаря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини