Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
М'ята – відмінне доповнення до різноманітних страв, а чай з неї має корисні властивості. Цікаво, що з м'яти можна приготувати ще й варення. Покроковий рецепт м'ятного варення розповів популярний кулінар Євген Клопотенко.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти: 400 г м'яти, 400 г цукру, 200 мл води, 20 г агар-агар (або інша суміш для приготування варення), 200 г петрушки, 200 г шпинату та 1 лимон.
Спочатку потрібно нарізати м'яту і посипати цукром. Туди додати 200 мл води й залишити масу на 3 години – м'ята має пустити сік.
Після цього слід відтиснути рідину із м'ятної суміші. У цю рідину додати загусник для варення або ж агар-агар. Всі перемішати та варити на слабкому вогні 5-7 хвилин.
Тепер необхідно подрібнити петрушку і шпинат, додати воду і віджати через марлю. Цю рідину слід нагріти до 80 градусів. Після процідіть її через вафельний рушник і додайте варення.
Щоб заготовити варення на зиму, в нього потрібно додати сік одного лимона і варити 30 хвилин. Так, тепер можна розливати варення по стерилізованих банках і закатати їх кришками.
Раніше "Коментарі" розповіли, як приготувати яблучне варення: спеціальний рецепт для чоловіків.
Новини