Головна Новини Дозвілля психологія Названо п'ять речей, які потрібні людині для щастя
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо п'ять речей, які потрібні людині для щастя

Спеціаліст з позитивної психології Тал Бен-Шахар назвав п'ять головних речей, які потрібні людині для щастя

25 жовтня 2021, 13:40
Поділіться публікацією:

Поняття "щастя" у всіх різне, але кожна людина до нього прагне, адже це стан душі, який дає вище задоволення життям. Експерт з позитивної психології Тал Бен-Шахар назвав п'ять складових, з яких складається щастя людини.

Названо п'ять речей, які потрібні людині для щастя

Що потрібно людині для щастя (фото з відкритих джерел)

Багато досліджень доводять, що відчуття щастя вкрай важливе, адже люди тоді стають більш доброзичливими, відкритими, вони менше піддаються депресії, емоційному вигорянню і живуть довше. Але зацикленість на досягненні щастя негативно позначається на стані людини й може призвести до зворотного ефекту.

Тал Бен-Шахар розповів, що для щастя потрібно 5 головних речей, разом вони складають абревіатуру SPIRE: духовне благополуччя (Spiritual wellbeing), фізичне благополуччя (Physical wellbeing), інтелектуальне благополуччя (Intellectual wellbeing), благополуччя у стосунках з іншими (Relational wellbeing), емоційне благополуччя (Emotional wellbeing). Цілісність цих компонентів, як каже фахівець, може викликати стан повного щастя.

Нагадаємо, іспанський дослідник Бегонья Альварез вирішив з'ясувати, в якому віці люди відчувають себе найщасливішими. Проаналізувавши результати опитування, він побудував власну математичну модель і зазначив, що відчуття абсолютного щастя люди починають відчувати у віці від 30 до 34 років.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що студент поділився лайфхаком від свого професора, як стати щасливішим. Для цього знадобиться тільки ручка і доступ до інтернету.

Читайте також, що американські психологи в ході дослідження з'ясували, в який час доби людина відчуває себе щасливіше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини