Головна Новини Дозвілля психологія Вчені розповіли, який час доби найщасливіший
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, який час доби найщасливіший

Американські психологи в ході дослідження з'ясували, в який час доби людина відчуває себе щасливішою

21 квітня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

Психологи з Каліфорнійського університету (США) провели дослідження, щоб з'ясувати, в який час доби більшість людей відчувають себе максимально щасливими.

Вчені розповіли, який час доби найщасливіший

Названо найщасливіший час доби / фото: picjumbo

Фахівці провели опитування у 20 країнах на різних континентах і попросили учасників розподілити годинник в добі на кілька категорій: "потенційно приємні", "закликають до самообмеження", "містять фізичні погрози", "дають можливість відчути весь спектр емоцій" та інші. Результати дослідження показали, що більшість людей відчуває себе набагато краще і щасливіше о 7 вечора. Це той час, коли багато хто  завершує свій робочий день, приїжджає до сім'ї або зустрічається з друзями, переходячи з "робочого" стану в більш спокійний та розслаблений. І навіть не дивлячись на відмінності учасників опитування в культурному плані, у всіх виявилося щось спільне, а точніше одна година дня, коли вони найбільш задоволені. Так що пам'ятайте, що о 7 вечора щодня настає інтернаціональний відпочинок.

Правда, вчені з Корнельського університету США дотримуються іншої позиції. Їх результати дослідження, засновані на нотатках і щоденниках людей в соціальних мережах, показують, що людина відчуває себе більш щасливою вранці. У цей період вона відчуває невимушеність, "дитячу свободу", яка змінюється пізніше на нове напруження.

Нагадаємо, що вчені з Університету Тренто в Італії провели експеримент, який довів, що щастя можна навчитися. Вони розробили унікальний інтенсив, який допомагає підвищити задоволеність життям.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені визначили звичку, яка підвищує рівень щастя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини