Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Сценарій якого фільму назвали найкращим у XXI столітті
commentss НОВИНИ Всі новини

Сценарій якого фільму назвали найкращим у XXI столітті

Днями Гільдія сценаристів Америки склала рейтинг найкращих сценаріїв XXI століття: до списку потрапив 101 фільм

8 грудня 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Гільдія сценаристів Америки представила список "найбільших" фільмів XXI століття з найкращими сценаріями. Загалом експерти відзначили 101 кінострічку.

Сценарій якого фільму назвали найкращим у XXI столітті

Фото: кадр із фільму "Пастка"

Лідером рейтингу став американський детективно-сатиричний фільм жахів режисера Джордана Піла під назвою "Пастка". Його прем'єра відбулася у 2017 році та принесла творцям понад 255 мільйонів доларів касових зборів. Фільм був удостоєний престижної кінопремії "Оскар" за найкращий оригінальний сценарій.

Сюжет фільму "Пастка" розгортається навколо темношкірого парубка Кріса, який зі своєю дівчиною їде до будинку її батьків на вихідні. Там він дізнається про жахливі надприродні секрети расистської сім'ї своєї подружки.

На другому місці в рейтингу опинилася романічна драма "Вічне сяйво чистого розуму", де головні ролі зіграли Джим Керрі та Кейт Вінслет. А трійку лідерів замкнула американська біографічна драма "Соціальна мережа".

У списку фільмів із кращим сценарієм також опинилися "Паразити", "Місячне світло", "Вона", "Одного разу… в Голлівуді", "Лабіринт Фавна", "Зодіак", "Гладіатор", "Дістати ножі" тощо.

Нагадаємо, що фанати довгий час чекали на нову частину фільму про агента 007 Джеймса Бонда, оскільки він кілька разів переносився через пандемію коронавірусної інфекції. Але це стало перешкодою. Кінострічка "Не час помирати" успішно стартувала у прокаті та стала найкасовішою в епоху епідемії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відомий сайт Rotten Tomatoes, на якому зібрані огляди та рецензії на фільми та серіали, назвав найкращу кінострічку 2020 року.

Читайте також, що Netflix зніме свій найдорожчий фільм: хто у ньому зіграє.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини