Головна Новини Дозвілля подорожі Казкове місто з сотнями будинків-замків, у якому ніхто не хоче жити
commentss НОВИНИ Всі новини

Казкове місто з сотнями будинків-замків, у якому ніхто не хоче жити

У Туреччині почали зводити казкове місто, однак невдовзі проєкт зазнав краху і туди ніхто не хоче переїжджати для життя.

2 серпня 2023, 17:57 comments2305
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Казкове поселення Бурдж Аль-Бабас розташоване в західній частині Туреччини поблизу міста Мудурну, за 250 км від Стамбулу. Будівництво будинків почалось у 2014 році, а інвестиції проєкт становлять понад 200 млн доларів. Сьогодні цей покинутий масив з понад 700 будинками приваблює туристів, які хочуть побачити на власні очі казкове місто-привид.

Казкове місто з сотнями будинків-замків, у якому ніхто не хоче жити

Покинуте турецьке поселення Бурдж Аль-Бабас. Фото з відкритих джерел

Турецький проєкт казкового міста був орієнтований на багатих арабських інвесторів з Кувейту, Катару, Бахрейну, Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів. Спокусити потенційних покупців планували оригінальною ідеєю, чарівним ландшафтом та додатковими проєктами. Планувалося побудувати додаткову інфраструктуру у вигляді мечетей, торгових центрів і турецьких лазень.

Спочатку інвестори давали гроші розраховуючи на великі прибутки у майбутньому. Згодом виявилося, що фінансово-економічна криза в Туреччині має сильний вплив на ринок нерухомості. Турецький забудовник був змушений зупинити проєкт і оголосити про банкрутство, отримавши кредит у розмірі 27 мільйонів доларів.

Покупці з арабських країн встигли забронювати близько 350 будинків-замків, однак через тривале будівництво більшість з них відмовилась від повної покупки. 

Економічна криза не єдине, що змушує відмовитись від будинків. Багато туристів, які відвідали атракцію вказують, що будинки розташовані дуже близько один до одного. Дехто називає поселення Бурдж Аль-Бабас кошмаром архітектора, критикуючи відсутність естетики і задаючись питанням, як взагалі відрізнити один замок від іншого.

 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найбільший у світі круїзний лайнер вперше вийшов у плавання.

Також "Коментарі" писали про туриста, який оригінально помстився готелю, що відмовився повернути йому гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини