Головна Новини Дозвілля подорожі Історія як з фільму "Термінал": жінка місяць живе в аеропорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Історія як з фільму "Термінал": жінка місяць живе в аеропорту

В аеропорту Стамбула стався курйозний випадок, коли професорка родом з Ірану не змогла повернутись до Канади та місяць живе в терміналі аеропорту.

18 березня 2024, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вчена з Ірану Шива Ківіані понад місяць живе в аеропорту Стамбула. Жінка не може повернутись в Іран з політичних причин, а Канада, де Ківіані прожила частину життя відмовила їй у візі. Ця історія нагадує фільм Стівена Спілберга "Термінал".

Історія як з фільму "Термінал": жінка місяць живе в аеропорту

Аеропорт Стамбула. Фото з відкритих джерел

Доктор Шива Кавіані закінчила Тегеранський університет, після чого тривалий час проживала в Торонто. Вчена написала кілька книг, проводила дослідження у сфері медицини, взяла участь у близько 40 міжнародних конгресах, семінарах, а з 2006 по 2014 викладала в університетах 10 країн світу.

Літня жінка нещодавно вирішила відвідати свою батьківщину та прибула до Ірану. Через політичні мотиви Кавіані була змушена покинути Іран. Вона перетнула сухопутний коридор з Туреччиною та попрямувала до аеропорту Стамбула, щоб вилетіти до Торонто. Однак жінці відмовили у видачі нової візи через закінчення терміну дії посвідки на проживання у Канаді. Таким чином літня іранка, яка не має родичів, застрягла в аеропорту Стамбула, де вона перебуває близько місяця.

Кавіані живе в терміналі вильоту. Вона ходить по аеропорту з однією валізою і сумкою. Вчена каже, що намагається спати в кріслах, але постійно має безсоння, крім того, вона скаржиться на болі та рани на ногах.

Курйозний випадок Шиви Кавіані нагадує фільм "Термінал" режисера Стівена Спілберга з всесвітньо відомим актором Томом Генксом у головній ролі. Фільмі 2004 року знятий на реальній історії іранця Меграна Карімі Насері. Чоловік хотів полетіти до Великої Британії, однак через документи не зміг та жив у паризькому аеропорту імені Шарля де Голля протягом 18 років. За цей час він видав книгу про своє життя, яка і була взята за основу для фільму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що пенсіонерку оштрафували на 80 тис. за бутерброд в аеропорту.

Також "Коментарі" писали про інцидент, коли туристка потрапила у в’язницю в Єгипті. Такий випадок може статись з кожним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини