Головна Новини Дозвілля подорожі Де сісти в літаку, щоб вижити під час авіакатастрофи: вчені назвали найбезпечніше місце
commentss НОВИНИ Всі новини

Де сісти в літаку, щоб вижити під час авіакатастрофи: вчені назвали найбезпечніше місце

Вчені дослідили авіакатастрофи та назвали найбільш безпечні та небезпечні місця на борту літака.

24 червня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

За підрахунками вчених шанс загинути під час польоту на літаку становить 1 до 11 мільйонів. А ось шанс вижити під час авіакатастрофи залежить від вибору місця в літаку. Виявилось, що найменш популярні серед пасажирів місця в літаках дають найбільше шансів вижити під час авіакатастрофи.

Де сісти в літаку, щоб вижити під час авіакатастрофи: вчені назвали найбезпечніше місце

Вчені з'ясували кращі місця, щоб вижити в літаку під час авіакатастрофи. Фото з відкритих джерел

Хоч літаки вважаються набагато безпечнішим транспортом за автомобілі, однак катастрофи з повітряним транспортом також стаються. Професор Університету Центрального Квінсленда Даг Друрі проаналізував дані про авіакатастрофи, в яких загинули пасажири. Для цього він зібрав інформацію за останні 35 років і зумів визначити місця, які забезпечують найбільшу безпеку. 

Вчений у своєму звіті виявив, що найбільш небезпечні місця розташовані в середині літака біля проходу. За середніми показниками на цих місцях гинуть 44% людей під час аварії. Також небезпечними виявились місця в передній та середній частині літака – 39% та 38% відповідно.

Найбезпечніші місця в літаку знаходяться у хвостовій частині – 32% шансів загинути. Крім того, якщо це місця у хвостовій частині поблизу проходу, тоді відсоток загинути зменшується до 28%.

Де сісти в літаку, щоб вижити під час авіакатастрофи: вчені назвали найбезпечніше місце - фото 2

Найбільш безпечні та небезпечні місця на борту літака під час авіакатастрофи

В іншому досліджені вчені проаналізували 105 авіакатастроф по всьому світу і вияви, що люди, які сидять біля проходу мають більші шанси вижити, адже можуть швидше вибратись з літака. За їх даними сидячи в межах п’яти рядів від виходу, пасажири мали 65% шансів вижити у порівнянні з 58% тих, хто сидів біля вікна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стюардеса назвала одяг, який небезпечно носити в літаку.

Також "Коментарі" писали про стюардесу, яка показала секретне місце в літаку про яке не знають пасажири.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини