Головна Новини Дозвілля подорожі Стюардеса показала секретне місце в літаку, куди не пускають пасажирів
commentss НОВИНИ Всі новини

Стюардеса показала секретне місце в літаку, куди не пускають пасажирів

Екіпаж на борту літака може заходити в маленькі двері та зникати за ними на тривалий час. Стюардеса розповіла, що вони там роблять.

11 червня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Тривалий переліт втомлює не лише пасажирів, але й екіпаж. Саме тому в літаках є спеціальні зони де бортпровідники можуть відпочити, коли вони не обслуговують пасажирів на борту. Таке "секретне" місце заборонене для пасажирів, які й не знають про його існування.

Стюардеса показала секретне місце в літаку, куди не пускають пасажирів

Бортпровідники у зоні відпочинку на борту літака. Фото з відкритих джерел

У різних моделей літаків місця для відпочинку персоналу розташовані у різних місцях. Наприклад, у таких популярних моделей літаків, як Boeing 787 та Airbus A350, зони відпочинку для бортпровідників знаходяться у передній частині літака над основним салоном. В інших же літаків вони можуть бути розташовані у вантажному відсіку чи у головній кабіні літака. 

Ця зона відпочинку схожа на капсульний готель без вікон, проте це місце має ліжка, розетки та необхідне освітлення. Крім того, зона відпочинку для бортпровідників має мати таке обов’язкове обладнання як ремені безпеки, кисневі маски та телефон до решти екіпажу. 

Самі ж місця відпочинку створені так, щоб не привертати увагу для пасажирів. За "секретними" дверима зазвичай стоїть драбина, яка дозволяє піднятись у зону відпочинку. Одну з таких зон показала стюардеса Сюзанна Карр у своєму TikTok, поділившись цікавими фактами про свою роботу.

"Пасажир може подумати, що там шафа. Іноді вони думають, що це двері ванної кімнати, і намагаються їх відкрити. Тоді ми просто показуємо їм дорогу до справжнього туалету", — розповідає стюардеса United Airlines.

Інша стюардеса з Finnair Кароліна Аман зазначає, що під час тривалих перельотів бортпровідники витрачають близько 10% свого часу на кімнати відпочинку, або ж 1,5 години польоту. Однак, вона додала, що час у зоні відпочинку може відрізнятись від авіакомпанії. 

Стюардеси по різному використовують свій вільний час у зоні відпочинку. За словами Аман, більшість намагається заснути, тоді як інші слухають музику, аудіокниги, чи дивляться фільми.

Наступного разу, коли ви будете в далекому рейсі, то зможете звернути увагу, як стюардеси зникають за непомітними дверима в передній чи задній частині літака. Тепер ви знатимете, що вони вирішили просто відпочити. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стюардеса дала поради, який одяг краще не одягати під час польоту.

Також "Коментарі" писали про випадок, коли стюардесу затримали за контрабанду золота. Вона його ховала в неочікуваному місці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини