Головна Новини Дозвілля подорожі Це найпопулярніші туристичні пастки: 5 речей, які не можна робити в Таїланді
commentss НОВИНИ Всі новини

Це найпопулярніші туристичні пастки: 5 речей, які не можна робити в Таїланді

Якщо ігнорувати деякі правила та заборони в Таїланді можна отримати штраф або потрапити у в’язницю.

9 липня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Таїланд десятиліттями вабить туристів, однак, навіть досвідчені мандрівники мають знати кілька важливих правил в цій туристичній країні. Якщо їх проігнорувати, то можна швидко потрапити в халепу. 

Це найпопулярніші туристичні пастки: 5 речей, які не можна робити в Таїланді

Корисні поради для туристів в Таїланді. Фото з відкритих джерел

Невідповідний одяг для храмів

Відвідування буддійських храмів в Таїланді в шортах і футболці категорично заборонено. Під час походу до храму в Таїланді обов’язковим слід мати відповідний одяг. Головною умовою такого одягу, щоб у туристів бути прикритими плечі, стегна та коліна. Це означає, що сорочки з рукавами, блузки, а також штани, сукні та спідниці довжиною нижче колін зазвичай допускаються для туристів. Також варто звернути увагу, що перед входом до храму у більшості випадків потрібно зняти взуття.

Заборона на топлес та оголення на пляжі

У Таїланді заборонено плавати оголеними. Також для жінок не дозволено засмагати на пляжі топлес. За ігнорування цих правил в Таїланді передбачені штрафи.

Вживання недостатньо приготованої риби або м'яса

Таїланд славиться своєю вуличною їжею. Смачні шашлики, курячі гомілки та морепродукти шкварчать на грилі на вуличних ятках і ринках. Однак іноді риба і м'ясо досмажуються не до кінця, фрукти очищають брудними руками, а салат промивають під брудною водою. Тому туристам слід звернути особливу увагу на те, що і де вони їдять. Діарея досі залишається одним з найпоширеніших захворювань серед туристів, які відвідують Таїланд. В цій азійській країні потрібно регулярно мити та дезінфікувати руки, ніколи не пити воду з-під крана, а також не чистити зуби цією водою. Краще використовувати лише безпечну воду в пляшках.

Прокат мопедів

У Таїланді ви можете орендувати мопед відносно дешево – близько 300 бат (330 гривень) за день. Крім того, якщо туристи орендують транспорт на довше, ціна може бути ще нижчою. Однак мопеди в Таїланді віддають в оренду зазвичай без страхування, а навіть, якщо є страховка, то вона не покриває більшості витрат, які можуть статись з транспортом і туристу доведеться платити за все зі свого гаманця. Орендуючи мопед чи автомобіль в Таїланді слід його уважно оглянути та зафіксувати усі пошкодження, адже у туристів можуть вимагати відшкодувати збитки, завдані не з їх вини. 

У Таїланді багато туристів їздять на мопедах чи мотоциклах без шолома, що заборонено в цій країні. Якщо туристів без шолома помітить поліція, то накладе штраф – 500 бат (близько 550 гривень).

Сувора заборона на наркотики

У Таїланді діють суворі закони про наркотики. Зберігання та збут наркотиків карається суворим ув'язненням і навіть смертною карою. Тому туристи ніколи не повинні привозити наркотики в Таїланд, купувати або продавати наркотики в цій країні, якщо хочуть уникнути халепи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про шість корисних порад для туристів під час подорожей по Індії.

Також "Коментарі" писали про 10 туристичних місць, які мандрівники назвали найбільш переоціненими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини