Головна Новини Дозвілля подорожі Ніколи не робіть цього в Індії: 6 важливих порад для туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ніколи не робіть цього в Індії: 6 важливих порад для туристів

До чого повинен бути готовий турист подорожуючи Індією, щоб не потрапити в халепу.

20 червня 2024, 16:40 comments1253
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Індія привертає туристів з усього світу своєю культурою, традиціями та неймовірними краєвидами, від яких кожен мандрівник отримає масу вражень. Проте, ця країна має також багато несподіваних пасток для туристів. Портал "Коментарі" підготував шість порад, які допоможуть туристам в Індії уникнути проблем.

Ніколи не робіть цього в Індії: 6 важливих порад для туристів

6 речей, які заборонено робити в Індії. Фото з відкритих джерел

Повага до релігійних місць

Спалені тіла на березі Гангу у Варанасі, де померлих кремують поблизу священної річки, можуть забезпечити вражаючі фото, проте туристам не слід робити знімки. В Індії заборонено фотографувати людей під час обрядів, зокрема це стосується молитов та медитацій. Якщо ж ви хочете зробити таке фото, то краще запитати заздалегідь, чи можете ви когось сфотографувати.

Табу на ліву руку

Потиск лівої руки або взяття нею їжі викликають у більшості індійців роздратування. В індійській культурі ліва рука вважається "нечистою", оскільки нею користуються під час відвідування туалету, миття ніг та інших "брудних" справ. 

Рукостискання

Рукостискання в Індії делікатна справа. Зазвичай індійці вітають один одного, тримаючи руки перед грудьми та злегка нахиляючись. Протягнути комусь руку виявляється незвичним явищем в індійській культурі, а ліва рука означатиме образу. 

Одяг

За винятком дуже туристичних курортів, готелів або пляжів, жінки повинні носити вільний одяг, який максимально прикриває їх тіло, особливо ноги. Чоловіки в шортах теж не вітаються, зокрема в храмах. З собою варто завжди мати шарф, яким можна прикритись під час відвідування релігійних споруд, або використати його, щоб не привертати увагу місцевих в менш туристичних місцях.

Обговорення цін

Подорожуючи на рикші або таксі, туристи повинні заздалегідь домовитися про остаточну ціну або наполягати на тому, щоб водій включив таксометр. Інакше у мандрівників можуть швидко виникнути "непорозуміння" і водій вимагатиме значно вищу ціну, ніж прийнятно для маршруту.

Взуття

Під час відвідування храмів чи заходячи в приватний будинок, індійці знімають своє взуття. Крім того, вони це роблять лівою рукою. Якщо туристи не знімуть взуття, це можуть в Індії розцінити як образу. Щоб цей процес не забирав багато часу,  варто носити взуття, яке легко знімається та одягається, наприклад, босоніжки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 10 фактів про реальне життя та роботу в Північній Кореї.

Також "Коментарі" писали про важливу деталь у Єгипті, через яку туристи можуть потрапити до в'язниці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини