Головна Новини Дозвілля подорожі Будьте обережні: названі найпопулярніші туристичні пастки Таїланду
commentss НОВИНИ Всі новини

Будьте обережні: названі найпопулярніші туристичні пастки Таїланду

Таїланд вабить туристів своїми пляжами, культурою та природою, однак це місце може стати туристичною пасткою для відпочиваючих.

16 липня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Багато туристів у Таїланді стають жертвами шахраїв, часто через незнання правил та законів країни, або ж через різні махінації, які використовують зловмисники. Нижче ми наведемо поради щодо того, чого не варто робити в Таїланді, щоб ваша подорож була приємною та безпроблемною.

Будьте обережні: названі найпопулярніші туристичні пастки Таїланду

Поради для туристів у Таїланді. Фото з відкритих джерел

1. Вибір таксі

У Таїланді майже скрізь є таксі, які беруть оплату згідно з таксометром. Однак, багато таксистів відмовляються вмикати лічильник і стягують з туристів подвійну чи потрійну ціну. Якщо таксист із лічильником відмовляється вмикати його навіть на ваше прохання, краще вийти та взяти інше таксі.

2. Електронні сигарети

В Таїланді заборонено імпорт, купівлю, продаж і куріння електронних сигарет. Недотримання заборони може призвести до високого штрафу або позбавлення волі до п'яти років. Куріння традиційних сигарет дозволено в Таїланді дозволено, за винятком кількох зон, зокрема на деяких пляжах. 

3. Підозрілі масажні салони

Масажі пропонуються практично на кожному кроці в Таїланді: на шезлонгу на вулиці, на килимку на пляжі, або в масажних салонах. Більшість масажних салонів надають якісні послуги, однак деякі з них, насправді є публічними будинками. Зазвичай такі "масажні салони" можна впізнати за тим, що їхні вікна закриті і з вулиці не видно, що відбувається всередині. Також перед такими салонами стоять скупо одягнені жінки та трансвестити, як частина реклами секс-послуг. 

4. Вуличний шопінг 

Туристи в Таїланді задоволені відносно низькими цінами, коли купують кілька сувенірів на ринку чи вуличному кіоску. Однак їх ціна насправді у кілька разів дешевша. Багато продавців намагаються обдурити туристів та ставлять високі ціни на товар. Проте туристи можуть торгуватись з продавцями і знизити ціну, зазвичай у 2-3 рази.

5. Прокат водних мотоциклів

Оренда водного мотоцикла у Таїланді коштує відносно не дешево – 15 хвилин розваг коштує близько 1200 бат (1350 гривень). Однак взявши мотоцикл в оренду, варто зафіксувати усі подряпини та м’ятини на корпусі. Інакше замість стандартної ціни, туристів можуть оштрафувати за "шкоду гідроциклу" і катання на водному мотоциклі буде коштувати в кілька разів дорожче.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 5 речей, які не можна робити туристам в Таїланді.

Також "Коментарі" писали про поради для туристів, які подорожують по Індії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини