Головна Новини Дозвілля саморозвиток Скільки трикутників ви бачите на малюнку: правильно відповідають 10%
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки трикутників ви бачите на малюнку: правильно відповідають 10%

Лише невелика частка людей може впоратись з цією головоломкою, яка відома під назвою "Трикутник Каніжа". Чи вдасться вам знайти правильну відповідь на це завдання.

10 березня 2024, 07:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Головоломка з трикутниками була створена у 1955 році італійським психологом Гаетаном Каніжа. Щоб розгадати цю загадку потрібно уважно подивитись на малюнок з кількома фігурами та вказати правильну кількість трикутників. З цим завданням можуть впоратись менш як 10% людей.

Скільки трикутників ви бачите на малюнку: правильно відповідають 10%

Трикутник Каніжа. Фото з відкритих джерел

Чим довше ми розглядаємо головоломку з кількома фігурами в пошуках трикутників, тим більше ми їх можемо знайти. Деяким людям здається, що на малюнку всього один трикутник, згодом вони бачать вже дві фігури. Тоді як інші при детальному розгляді вказують на варіант відповіді з 10 трикутниками.

Перш ніж отримати правильну відповідь ви можете також переглянути інші цікаві задачі та головоломки:

Зображення з кількома фігурами відоме під назвою "Трикутник Каніжа". Італійський психолог Гаетано Каніжа створив малюнок на якому можна побачити білий рівносторонній трикутник, який виглядає яскравішим ніж фон навколо нього. Також цей трикутник ніби розташований над кругами і закриває частину з них. Крім того, на зображені можна знайти й інші трикутники.

Гаетано Каніжа виявив, що наш мозок ігнорує прогалини до фігур та форм доповнюючи їх. Таке явище отримало назву "феномен фантомного краю". Це свідчить, що наш мозок за відсутності додаткової інформації помиляється, сприймаючи простір як об’єкт.

Таким чином, правильна відповідь на головоломку з трикутником Каніжа буде така, що на зображені немає жодного трикутника.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про головоломку, яку можуть розгадати лише такі генії, як Шерлок Голмс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини