Головна Новини Дозвілля саморозвиток Проста математична задача, яку дорослим важко розгадати
commentss НОВИНИ Всі новини

Проста математична задача, яку дорослим важко розгадати

Користувачі мають кілька варіантів відповідей на цю математичну головоломку, однак, яка ж насправді правильна відповідь на цю загадку.

19 листопада 2023, 08:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ця математична головоломка ні для кого не повинна створити серйозних проблем, адже у ній використані лише три основні математичні дії, які вивчають у початковій школі: додавання, віднімання та множення. Однак не кожен може правильно розв'язати цю задачу. Перевірте нижче, чи правильно ви порахували.

Проста математична задача, яку дорослим важко розгадати

Проста математична задача, яку дорослим важко розгадати

Якщо ви уважно вивчали у школі математику, то навіть у дорослому віці у вас не має виникнути проблеми, щоб розв’язати це завдання. Однак дорослі часто забувають важливий принцип виконання дій під час розв’язування рівнянь. 

Отже, чи знаєте ви, скільки буде 5-5х5+5? Обчисліть у своїй голові, а потім порівняйте свій результат із відповіддю нижче. Цікаво, чи можете ви зробити це краще, ніж багато дорослих.

Перш ніж дати правильний результат математичної головоломки, ви маєте пам’ятати, у якій послідовності потрібно віднімати, множити та додавати.

Отже, спочатку ми повинні зробити дію множення – 5х5=25. Математичні дії віднімання та додавання рівносильні, тому ми починаємо розв’язувати рівняння зліва на право. Спочатку робимо дію віднімання – 5-25=-20, а потів додавання – -20+5=-15.

Таким чином правильна відповідь на математичну головоломку 5-5х5+5 буде -15. Якщо ви отримали інший результат, це означає, що ви не зовсім пам'ятаєте, порядок дій. Це варто знати, щоб наступного разу не зробити подібну помилку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про математичну головоломку з дужками, яку складно вирішити дорослим.

Також "Коментарі" писали, що американці не зможуть назвати цю європейську країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини