Головна Новини Дозвілля рецепти Яка страва врятує в спеку: рецепт від Лізи Глінської
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка страва врятує в спеку: рецепт від Лізи Глінської

Відома українська шеф-кухар Єлизавета Глинська поділилася рецептом смачного гаспачо, який врятує в жарку погоду

30 червня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

У спекотні літні дні втамовувати спрагу можна за допомогою правильних продуктів і страв, наприклад, холодного супу гаспачо. Українська шеф-кухар, екс-суддя шоу "МастерШеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом цієї традиційної іспанської страви. Що потрібно для приготування?

Яка страва врятує в спеку: рецепт від Лізи Глінської

рецепт гаспачо / фото: vkusnoisrael

На шість порцій супу вам буде потрібно: 6 томатів, 1 болгарський перець, ¼ червоної цибулі, 3 огірки, 50 г тостерного хліба, 3 ст. л. оливкової олії, 2 зубчики часнику, сіль, перець чилі, лимонний сік — на ваш смак.

Спосіб приготування: помийте овочі та відправте запікатися в духовку болгарський перець (на 20 хвилин), після цього зніміть акуратно з нього шкірку і наріжте шматочками середнього розміру. Також наріжте огірки та цибулю. Далі бланшуйте помідори, зніміть з них шкірку, а м'якуш наріжте дрібними шматочками. Якщо будете додавати перець чилі, тоді видаліть з нього насіння. Всі підготовлені овочі відправте в блендер, додайте хліб і перебийте до однорідної маси. Додайте в суп спеції на ваш смак, можна трохи лимонної кислоти та оливкової олії. Відправте страву на кілька годин в холодильник і можна подавати на стіл. Смачного!

Відзначимо, що гаспачо — ідеальний суп для літа, тому що одночасно легкий і ситний.

Нагадаємо, якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, тоді запишіть рецепт ніжного і корисного кукурудзяного супу-пюре. Він приємно здивує своїм смаком. Що потрібно для приготування?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо не боїтеся експериментувати, тоді приготуйте ароматний і смачний часниковий суп. Ця традиційна іспанська страва освіжить і зміцнить імунітет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини