Головна Новини Дозвілля рецепти Як зробити фруктову пастилу в домашніх умовах
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зробити фруктову пастилу в домашніх умовах

Тонка домашня пастила з яблук – один із найкращих способів переробити та зберегти врожай

13 січня 2022, 23:45 comments1229
Поділіться публікацією:

Пастила — ідеальний варіант солодкого частування, коли ви хочете влаштувати розвантажувальні дні та відпочити від калорійної випічки. Така натуральна та низькокалорійна страва підійде і тим, хто на дієті, і просто для різноманітності. Тонка домашня пастила з яблук – один із найкращих способів переробити та зберегти врожай, пише grandkulinar.

Як зробити фруктову пастилу в домашніх умовах

Пастила - фото з відкритих джерел

Нам знадобиться:

Яблука 1100 г

Цукор 60 г

Вода 50 мл

Рослинна олія

Як приготувати домашню пастилу:

Для початку помиємо яблука і поріжемо їх на часточки. Тепер складаємо яблучні часточки в каструльку чи сотейник. Вливаємо воду.

Накриваємо кришкою та ставимо на невеликий вогонь. Яблука повинні бути розм'якшеними, для цього знадобиться 20-30 хвилин. Коли зовні вони будуть готові, знімаємо каструлю з вогню, даємо яблукам трохи охолонути, щоб не обпектися, і акуратно зливаємо сік, що утворився.

Тепер яблучні часточки потрібно звільнити від шкірки. Можна це зробити через сито, перетираючи всю масу частинами або забираючи ложкою шкірку з кожної часточки окремо.

У яблучне пюре всипаємо цукор і знову ставимо на повільний вогонь і проварюємо пюре 15 хвилин. Після цього перетворюємо його за допомогою блендера в однорідну масу.

Деко застилаємо пергаментом і змащуємо невеликою кількістю олії. Це дозволить простіше зняти з пергаменту готову пастилу. Викладаємо яблучне пюре рівним шаром на пергамент.

Ставимо деко в духовку і сушимо пастилу при 130 градусах годину-півтори, дверцята під час сушіння трохи відчинимо. Готова яблучна пастила.

Нагадуємо, щоб приготувати вечерю? Коли ввечері сім'я збирається за столом, щоб спробувати та поспілкуватися, то, звичайно, хочеться, щоб це було смачно, але швидко та просто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини