Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У McDonald's буває складно встояти перед хрусткою та ароматною картоплею фрі. Але таку страву можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, причому вона буде навіть кориснішою для здоров'я. Як же заощадити та порадувати домочадців? Про це на своїй сторінці в Instagram розповіла дієтолог Лаура Форд.
Як приготувати картоплю фрі / Фото: unsplash
Що потрібно для рецепту: 3-4 бульби картоплі, 1 ч. л. оливкової олії на часнику, 1 цибуля, приправи з часнику та трав, а також сіль (за смаком).
Спосіб приготування: в першу чергу, займіться приготуванням спеціальної оливкової олії. Для цього візьміть часник, цибулю та 1 ст. л. олії, змішайте інгредієнти в каструлі, поставте її на середній вогонь на 5-10 хвилин. Тим часом помийте і почистьте картоплю, наріжте смужками, полийте маслом, додайте приправ і солі. Все ретельно перемішайте.
Відправте картопля у фритюрницю або духовку (попередньо розігрів її до температури 200 градусів) на 20 хвилин. Потім картоплю переверніть і готуйте ще хвилин 10-15, доки не з'явиться золотиста скоринка. Смачного!
Нагадаємо, що більшість людей припускаються трьох основних помилок у приготуванні картопляного пюре, через які неможливо зробити страву потрібної консистенції.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо хочете урізноманітнити своє меню та порадувати близьких новою смачною стравою, тоді записуйте рецепт картопляного гратена. Він стане чудовою альтернативою вже набридлому картопляному пюре.
Читайте також, експерти розповіли, чим корисна картопля і чому продукт краще вживати в холодному вигляді.
Новини