Головна Новини Дозвілля рецепти Смачно, просто і ситно: рецепт картопляного гратена
commentss НОВИНИ Всі новини

Смачно, просто і ситно: рецепт картопляного гратена

Картопляний гратен - шикарний гарнір або основна страва

29 березня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Якщо хочете урізноманітнити своє меню і порадувати близьких новою смачною стравою, тоді записуйте рецепт картопляного гратена. Він стане чудовою альтернативою картопляному пюре. Що потрібно для рецепта?

Смачно, просто і ситно: рецепт картопляного гратена

Рецепт картопляного гратена (фото з відкритих джерел)

Інгредієнти: 2-3 великих бульби картоплі, 100 мл жирних вершків, 100 мл молока, 3 зубчики часнику, вершкове масло, 1 лавровий лист, 1 жменя твердого сиру, сіль, перець, інші спеції (на смак).

Спосіб приготування: помийте картоплю і наріжте її тонкими пластинками за допомогою ножа або спеціальної плоскої тертки. Далі подрібніть часник, поставте сковорідку, нагрійте в ній вершкове масло, додайте туди часник, лавровий лист і злегка обсмажте. До отриманої маси в рівних пропорціях додайте молоко і вершки. Залиште на вогні, щоб соус закипів.

Додайте в сковорідку картоплю, а також сіль, перець та інші спеції. Залиште на середньому вогні на 4-5 хвилин. Картопля повинна бути напівсирою.

Підготуйте форму для запікання, змастіть її вершковим маслом і шарами по колу викладіть картоплю, залийте її залишками соусу і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Після цього посипте її твердим сиром і поверніть у духовку ще на 3-5 хвилин. Все, гратен готовий! Можна розрізати його та подавати на стіл. Приємного вам апетиту!

Нагадаємо, так можна приготувати картоплю, фаршировану куркою зі смачним соусом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що не завжди картопля може бути корисною для здоров'я. Лікар Нурія Монфулледа розповіла, що потрібно уважно дивитися на її колір, адже деякі клубні картоплі можуть містити шкідливу для організму речовину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини