Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Сезон заготовок на зиму набирає обертів. Багате на фрукти і ягоди літо дозволяє кулінарній фантазії розгулятися і готувати не тільки стандартні види варення, а й експериментувати. Наприклад, можна приготувати незвичайне варення з аргусу, апельсинів і волоських горіхів, яке приємно здивує яскравим смаком. Рецепт такого варення опублікувало видання "Сегодня".
Знадобляться такі інгредієнти: 500 г аґрусу, один апельсин, 200 г волоського горіха, 500 г цукру.
Спочатку ретельно помийте апельсин і зніміть цедру за допомогою терки. Вийміть м'якоту і розріжте її на шматочки, не забувши видалити кісточки.
Потім подрібніть волоські горіхи. Відзначимо, що до варення підійдуть негіркі горіхи, інакше смак погіршиться.
Далі пропустіть через м'ясорубку апельсин з цедрою, промитий аґрус і горіхи.
Тепер перелийте суміш в каструлю і можете додавати цукор. Масу потрібно варити до загустіння.
Раніше портал "Коментарі" публікував рецепт ще одного незвичайного варення — м'ятного. Як його приготувати, розповів популярний кулінар Євген Клопотенко.
Також ми повідомляли рецепт-"п'ятихвилинку": як зробити варення з чорниці.
Новини