Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Літо добігає кінця, а значить пора задуматися про заготовки на зиму. І варення з чорниці — відмінний десерт, який припаде до смаку і дітям, і дорослим. Рецептом смачного і корисного варення поділилося видання Iamcook.
Для приготування десерту вам знадобитися всього два інгредієнти: 2 кг чорниці і 1, 5 кг цукру.
Спосіб приготування: Чорницю залийте холодною водою, приберіть все сміття, яке спливе. Потім ягоди перекладіть в друшляк і добре промийте під проточною водою. Залиште на 5-10 хвилин, щоб вода стекла. Тепер перекладіть чорницю в каструлю або сотейник, в якому будете варити варення. Засипте ягоди цукром і залиште на 1-2 години. За цей час чорниця пустить сік, а цукор почне розчинятися. На середньому вогні доведіть вміст сотейника до кипіння, періодично помішуючи дерев'яною ложкою. Зменшіть вогонь і проваріть варення рівно п'ять хвилин.
Розлийте гаряче варення по стерильним банкам і закатайте. Переверніть баночки дном вгору і залиште до повного охолодження, закутавши в теплу ковдру. Відправте його на зберігання в льох або комору.
Новини