Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Сирна лазанья, яку ще називають "ледача", є чудовою альтернативою класичного рецепта і вражає своїм неймовірним смаком. Великий плюс ще полягає в тому, що на її приготування не потрібно багато часу.
Як приготувати сирну лазанью (фото з відкритих джерел)
Інгредієнти: листи для лазаньї, 300 г твердого сиру, 100 г пармезану, 2 яйця, 40 г вершкового масла, 250 г води, 250 г молока, 20 г соняшникової олії, сіль та перець (за смаком).
Спосіб приготування: у каструлі з киплячою водою протягом 5 хвилин бланшуйте листя для лазаньї. Злийте воду і залийте холодною, а за кілька днів дістаньте їх із води. Збийте яйця, додайте натертий сир і посоліть.
Зробіть молочний соус. Для цього в сковороді розігрійте вершкове масло, додайте муку і смажте 2 хвилини, поступово помішуючи. Додайте молоко, воду, сіль, перець і ретельно перемішайте і згасіть соус кілька хвилин.
У прямокутну форму, змащену рослинною олією, викладайте шарами листя лазаньї, по черзі змащуючи їх яєчною масою з сиром та молочним соусом. Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 180 °С духовку на 20 хвилин. Потім зніміть фольгу і посипте страву тертим пармезаном. Відправте запікатися ще на 15 хвилин. Лазанья готова. Смачного!
Нагадаємо, що сирний соус можна купити в будь-якому продуктовому магазині, але можна приготувати його і в домашніх умовах. Так він вийде набагато смачніше. Що для цього потрібно?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що сулугуні – це традиційний грузинський сир, який люблять приємну м'яку структуру та вершковий смак. Як його приготувати у домашніх умовах?
Новини