Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати сир сулугуні вдома: простий рецепт із мінімуму інгредієнтів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати сир сулугуні вдома: простий рецепт із мінімуму інгредієнтів

Так, сулугуні часто додають у різні салати.

31 січня 2022, 02:27
Поділіться публікацією:

Сулугуні – це традиційний грузинський сир, який люблять приємну м'яку структуру та вершковий смак. Ми звикли закуповуватися ним у магазинах, проте ні для кого не секрет, що приготований набагато смачніший. І практично кожен може зробити сир сулугуні в домашніх умовах.

Як приготувати сир сулугуні вдома: простий рецепт із мінімуму інгредієнтів

Рецепт - фото з відкритих джерел

Так, сулугуні часто додають у різні салати, сир використовують як начинку для випічки та подають окремо з вином та зеленню. Як приготувати домашній сулугуні, розповіли у блозі recepty.365.

Домашній сир сулугуні: покроковий рецепт

Інгредієнти:

Молоко – 1 л;

Сметана – 200 мілілітрів;

Яйця – 3 штуки;

Сіль – 1 столова ложка;

Спосіб приготування:

Спочатку молоко потрібно закип'ятити та додати сіль. А тим часом змішайте сметану з яйцями. Потім змішайте між собою дві маси та кип'ятіть протягом 3-4 хвилин.

Процідіть через сито і поставте під гніт на якийсь час.

Як поставити під гніт? Гніт потрібен для того, щоб готовий продукт був повністю занурений у розсіл. А ще – це свого роду прес. Для цього перекладіть сир у глибоку посудину, зверху поставте дощечку, тарілку або щось інше плоске, а потім якийсь важкий предмет (пляшки з водою, наприклад).

Наприклад, шаурма — популярна, смачна і дуже ситна страва. Оскільки шаурма є класичною вуличною їжею, сьогодні її можна придбати чи не на кожному кроці. Проте її якість часто викликає сумніви. Тому багато хто воліє готувати її вдома самостійно. Журналісти порталу "Коментарі" розкажуть читачам, як приготувати найсмачнішу шаурму в домашніх умовах. Цей рецепт шаурми розрахований на вісім порцій. Неймовірний смак готової шаурми змусить вас знову і знову повертатися до приготування страви саме за цим рецептом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини