Головна Новини Дозвілля рецепти Новорічні салати з різних країн: рецепти і ціни на них в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Новорічні салати з різних країн: рецепти і ціни на них в Україні

Підбірка з декількох салатів, які люблять їсти на Різдво за кордоном

28 грудня 2020, 15:19
Поділіться публікацією:

На свій новорічний стіл більшість українців буде готувати по старому салат олів'є, оселедець під шубою, крабовий салат і мімозу. Однак, деякі не проти поекспериментувати та додати на стіл страви, які, наприклад, роблять на різдво в інших країнах.

Новорічні салати з різних країн: рецепти і ціни на них в Україні

ФОТО: З відкритих джерел

Журналісти сайту "Коментарі" підготували для вас кілька рецептів салатів, які прикрашають святковий стіл в Австралії, Америці та Італії. Також ми порахували, скільки будуть коштувати всі інгредієнти на ці салати.

Австралійський різдвяний салат "Ракета"

Інгредієнти:

300 г філе курячої грудки — 25 гривень;

3 склянки 750 мл води;

1 великий апельсин (300 грамів) — 11 гривень;

1/2 середнього граната 160 г — 25 гривень;

70 грамів листя руколи — 35 гривень;

Фініки 100 грамів — 10 гривень;

Обсмажений мигдаль 15 г — 25 гривень (пачка 50 грамів);

1 лимон — 7 гривень;

Оливкова олія — 60 грн (можна замінити соняшниковим);

Лимонний чебрець — 20 грн.

Заправка

Столова ложка апельсинового соку;

Столова ложка лимонного соку;

Апельсинова шкірка;

3 чайні ложки свіжого лимонного чебрецю;

2 чайні ложки оливкової олії першого віджиму;

Щіпка перцю.

Приготування:

Помістіть курку і воду в невелику каструлю і варіть на сильному вогні. Слід довести до кипіння. Потім зменште вогонь до мінімуму і варіть на повільному вогні без кришки 10 хвилин. Потім треба зняти з вогню, остудити 20 хвилин. Тим часом зніміть цедру з половини апельсина довгими тонкими смужками. Апельсин очистити, нарізати шматочками, залишивши 1½ столових ложок соку. Зробити заправку; змішайте соки, цедру, чебрець і масло в невеликому глечику. Приправити перцем. Далі слід видалити кісточки з граната і дістати курку з води. Розкладіть ракету на великій тарілці. Скропити невеликою кількістю заправки. Зверху викладіть курку, часточки апельсина, фініки, насіння граната і горіхи. Скропити залишилася заправкою.

Вартість салату склала 218 гривень.

Новорічні салати з різних країн: рецепти і ціни на них в Україні - фото 2

Американський різдвяний салат з козячого сиру, груші та зацукрованих пеканів

Інгредієнти:

100 г горіхів пекан — 50 гривень;

Коричневий цукор 2 ст.л — 30 грн (400 грамів);

1 столова ложка кленового сиропу — 70 грн (500 мл);

2 груші 300 грамів — 30 гривень;

Козій сир 150 грамів — 120 гривень.

Для заправки

1 чайна ложка гірчичного порошку — 7 грн;

2 столові ложки білого винного оцту — 40 грн (0,5 л);

4 столові ложки оливкової олії — 60 грн (можна замінити соняшниковим).

Приготування:

Нагрійте духовку до 200C та викладіть горіхи пекан на деко з антипригарним покриттям. Далі треба їх скропити цукром і кленовим сиропом і перемішати. Смажте 5-7 хвилин до золотистого кольору, потім дайте повністю охолонути, перш ніж нарізати. Тим часом приготуйте заправку, добре змішавши інгредієнти та приправи. У великій мисці змішайте грушу з руколою і перемішайте з невеликою кількістю заправки.

Безпосередньо перед подачею на стіл, обсмажте кружечки козячого сиру до золотистого кольору. Далі покладіть залишилася заправку в м'яку пляшку і перемішайте по краю тарілки. У центр викласти грушу і руколу, посипати горіхами та посипати козячим сиром.

Вартість салату склала 407 гривень.

 Новорічні салати з різних країн: рецепти і ціни на них в Україні - фото 3

Італійський різдвяний салат

Інгредієнти:

Цвітна капуста 1 штука — 30 гривень;

Мариновані перці 3-4 штуки — 70 грн (банку);

За жмені зелених і чорних оливок — 60 грн (2 банки);

Маленька червона цибулина, нарізана соломкою — 13 гривень;

Кілька столових ложок каперсів — 40 грн;

Кілька столових ложок нарізаної свіжої петрушки — 10 грн;

Білий винний оцет — 40 грн (0,5 л);

Оливкова олія першого віджиму — 60 грн (можна замінити соняшниковим);

Сіль і перець;

Маленька банка анчоусів — 50 гривень.

Приготування:

Варити суцвіття цвітної капусти в киплячій воді 10 хвилин. Промити їх під холодною водою, щоб зупинити приготування, і дайте їм стекти на друшляку до висихання. Помістіть капусту в велику миску. Додайте смужки червоного перцю, оливки, червону цибулю, каперси та петрушку. Заправте інгредієнти невеликою кількістю білого винного оцту та оливкової олії (приблизно 1 частина оцту на 3 частини оливкової олії). Приправити сіллю і перцем. Акуратно перемішайте, щоб покрити заправкою всі інгредієнти. Зверху розкладіть анчоуси. Поставте в холодильник на кілька годин або на ніч, щоб дати аромату розкритися. Подавати холодним.

Вартість салату склала 373 гривні.

Новорічні салати з різних країн: рецепти і ціни на них в Україні - фото 4


Відзначимо, що вартість продуктового на перераховані вище салати взята середня по Україні. У деяких містах ціни можуть трохи відрізнятися.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про рецепт різдвяного кексу, а також про рецепт салату "Новорічний танець".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини