Головна Новини Дозвілля рецепти З коньяком і цукатами: рецепт різдвяного кексу
commentss НОВИНИ Всі новини

З коньяком і цукатами: рецепт різдвяного кексу

Кекс з коньяком - по-справжньому зимова випічка

28 грудня 2020, 14:00 comments1352
Поділіться публікацією:

Якщо не знаєте, якими десертами порадувати гостей і близьких в новорічну ніч, тоді представляємо вам рецепт різдвяного кексу. Він вийде дуже ароматним, м'яким і з насиченим смаком, адже в його складі буде трохи коньяку. Що потрібно для приготування?

З коньяком і цукатами: рецепт різдвяного кексу

як приготувати різдвяний кекс (фото з відкритих джерел)

Інгредієнти: 200 г вершкового масла, 3 ст. л. меду, ½ ч. л. меленого імбиру, ½ ч. л. меленої кориці, ½ ч. л. меленого мускатного горіха, 250 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 200 г цукру, 4 курячих яйця, 100 г цукрової пудри, 100 мл коньяку, 70 г цитрусових цукатів, 70 г родзинок, кураги та чорносливу без кісточок.

Спосіб приготування: візьміть сухофрукти, помийте і дрібно наріжте, а потім замочіть в коньяку (можна використовувати ром або бренді). Залиште їх там на кілька годин, а краще на ніч. Потім викладіть їх на паперовий рушник і дайте обсохнути.

У блендері збийте вершкове масло та цукор до однорідної консистенції. Потім додайте по одному яйцю, після кожного вимішування. Зверху просійте борошно з розпушувачем і вимісіть тісто. Додайте свої ароматні спеції. Візьміть сухофрукти, перемішайте їх з 50 г борошна і введіть в тісто, потім отримане тісто перекладіть у форму для запікання, попередньо змастивши маслом. Випікайте при температурі 150 градусів близько 1,5 години. Коли кекс буде готовим, дайте йому охолонути та збризніть його коньяком. Закрийте його фольгою і залиште на добу в холодильнику. Після цього прикрасьте цукровою пудрою і ягодами. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якою стравою на новорічному столі можна замінити олів'є. Рецепт салату "Новорічний танець" читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини