Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Відомий кухар Євген Клопотенко радить готувати кабачкову ікру нетрадиційним способом. Так, овочі потрібно не тушити в сковороді, як роблять зазвичай, а обов'язково запекти в духовці. Так смак кабачка та інших овочів розкриється максимально, й ікра вийде неймовірно смачною. Покроковий рецепт кулінар опублікував на своєму сайті.
Фото: klopotenko.com
Знадобляться такі інгредієнти: одна цибуля, 1-2 моркви, два кабачки, три зубчики часнику, четвертина чайної ложки меленого коріандру, дві столові ложки соняшникової олії, сік половини лимона, сіль і перець за смаком.
Спочатку потрібно очистити цибулю, моркву і часник. Кабачок можна не очищати, якщо він молодий, а просто добре помити. Потім викладіть овочі на фольгу, збризніть маслом і злегка посипте сіллю. Після акуратно оберніть всі овочі фольгою. Попередньо розігрів духовку до 180 градусів, поставте їх запікатися приблизно на пів години.
Далі готові овочі наріжте довільного розміру шматочками. І перекладіть їх в чашу блендера. Туди додайте коріандр і зробіть з овочів пюре. У готову масу додайте перець, сіль і лимонний сік. Ікру потрібно охолодити в холодильнику протягом години та потім подавати до столу.
Раніше ми опублікували рецепт кабачкових млинців на молоці та пишних оладок з кабачків.
Новини