Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
У літній сезон кабачок – незамінний інгредієнт закусок. Крім того, що кабачки можна посмажити, запекти, також з них роблять млинці та суп-пюре. Сімейний рецепт оладок із кабачків на кефірі, щоб вони вийшли пишними й без зайвого жиру, розповів кулінарний блог Bene Gusto.
Вам знадобляться: 1 яйце, 1 середній кабачок, 100 г борошна, 100 мл кефіру, 1 цибулина, 4 ст. л. рослинної олії, 1/2 ч. л соди, кріп, сіль, перець.
Соду висипаємо в кефір, перемішуємо і відставляємо у бік. Кислота погасить соду, і в готових оладках не буде стороннього присмаку.
Кабачок натираємо на великій тертці, цибулю і зелень дрібно рубаємо ножем.
Для приготування тіста в мисці змішуємо яйце, сіль, перець і кефір із содою. Сюди ж відправляємо рафіновану рослинну олію і борошно. Замішуємо тісто за консистенцією як густа сметана. Потім додаємо подрібнені овочі та зелень. Добре перемішуємо.
На суху розігріту сковороду викладаємо ложкою тісто, формуючи круглі оладки. Обсмажуємо з двох сторін. Кабачкові оладки подаємо гарячими зі сметаною або часниковим соусом.
Раніше "Коментарі" опублікували рецепти п'яти ненудних закусок для пікніка на швидку руку.
Новини