Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато господинь чомусь недооцінюють рибні котлети і вважають за краще готувати їх зі свинини, курки і навіть індички. Але до кожної страви потрібно знайти свій підхід. Насправді, з рибного фаршу виходять ідеальні та ніжні котлети, від яких будуть в захваті навіть діти. Що потрібно для приготування?
рибні котлети | фото: Дело Вкуса, delo-vcusa.ru
Інгредієнти: 1 кг будь-якої риби для смаження, 0,5 склянки вівсяних пластівців, 2 ст. л. сметани, 1 яйце, 3 ст. л. борошна, зелень (наприклад, кріп) і спеції (сіль, перець й інші приправи).
Спосіб приготування: візьміть рибу (можна хек, судак, минтай), видаліть хребти і реберні кістки, зробіть поздовжній розріз по спинці і рухаючись ножем уздовж хребта, виріжте кусочок філе. Потім очистіть його від шкіри. Потім візьміть пластівці і подрібніть їх за допомогою блендера. Пересипьте отриману суміш в окрему ємність.
Далі візьміть філешку риби і подрібніть в блендері, змішавши з пластівцями, яйцем, дрібно нарізаною зеленню і сметаною. Потрібно, щоб маса була однорідної консистенції. Потім додаємо сіль, перець й інші спеції (за смаком). Якщо фарш вийшов густим, тоді борошно можна і не додавати.
Поставте на газ сковорідку, додайте рослинної олії і вологими руками почніть формувати котлети. Обсмажте їх з двох боків до золотистої скоринки, краще смажте під кришкою, щоб вони стали більш пишними і соковитими. Можна подавати на стіл. Смачного!
Нагадаємо, що з морквини також можна приготувати незвичайні, але дуже смачні котлетки.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як в домашніх умовах приготувати ніжні гречані котлети з сиром і шпинатом.
Новини