Головна Новини Дозвілля рецепти Чим замінити яйця у випічці: несподіваний лайфхак
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим замінити яйця у випічці: несподіваний лайфхак

Зазвичай зерна чиа – це доповнення до різноманітних салатів та йогуртів.

19 січня 2022, 01:46
Поділіться публікацією:

Яйця, хоч і мають багато корисних якостей, у свій раціон включають далеко не всі. Але якщо раптом ви надумали щось спекти, тоді цей крутий лайфхак вам знадобиться. Це справжня знахідка для алергіків, веганів та тих, у кого просто не виявилося яєць у холодильнику.

Чим замінити яйця у випічці: несподіваний лайфхак

Рецепт - фото з відкритих джерел

Зазвичай зерна чиа – це доповнення до різноманітних салатів та йогуртів. А ще ними посипають хліб та іншу випічку. Але чиа, як пишуть на сторінці Смак Життя у Facebook, може стати повноцінним інгредієнтом для тесту – це насіння чудово замінить яйця у випічці.

Потрібно просто замочити 1 чайну ложку чиа в 2-3 столових ложках води (попередньо зерна за бажанням можна розмолоти) і залишити на 5 хв. Маса, що утворюється, допоможе скріпити тісто. Таким чином, випічка вийде корисною та дієтичною.

Нагадаємо, сезон осінніх овочів у розпалі, і готувати їх можна як завгодно – варити, тушкувати, запікати, готувати пюре і навіть їсти сирими. Про найкорисніші з них читайте далі на Радіо MAXIMUM. Експерти радять їсти якомога більше сезонних овочів. У цей період слід налягати на гарбуз, буряк, моркву, селера, капусту, бобові. Найкраща більшість із них, звичайно, є у сирому вигляді, але також можна приготувати багато смачних та корисних страв, серед яких є і пюре.

Як повідомляли раніше, гренадин – це універсальний гранатовий сироп, з якого можна приготувати понад 50 коктейлів. А ще він добре поєднується з гарячими напоями. Як приготувати таку програму вдома, читайте далі на радіо MAXIMUM. Рецептом поділився блогер annagod_distillery на своїй сторінці у Instagram. Він зазначає, що справжній гренадин – солодкий, терпкий і трохи кислуватий. Це не каламутна, яскраво-червона жижа, з легким вишневим смаком, яка просто забарвлює коктейлі. Тому такий продукт слід готувати самостійно із якісних інгредієнтів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини