Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати ідеальне пюре з молодого горошку: осінній рецепт від зіркового кулінару
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати ідеальне пюре з молодого горошку: осінній рецепт від зіркового кулінару

Експерти радять їсти побільше сезонних овочів

18 січня 2022, 02:27
Поділіться публікацією:

Сезон осінніх овочів у розпалі, і готувати їх можна як завгодно – варити, тушкувати, запікати, готувати пюре і навіть їсти сирими. Про найкорисніші з них читайте далі на Радіо MAXIMUM. Експерти радять їсти якомога більше сезонних овочів. У цей період слід налягати на гарбуз, буряк, моркву, селера, капусту, бобові. Найкраща більшість із них, звичайно, є у сирому вигляді, але також можна приготувати багато смачних та корисних страв, серед яких є і пюре.

Як приготувати ідеальне пюре з молодого горошку: осінній рецепт від зіркового кулінару

Рецепт - фото з відкритих джерел

Кулінар Володимир Ярославський розсекретив у Instagram рецепт ідеального пюре із молодого гороху. Крім цього, він дав кілька порад:

горох краще вибирати дрібний, молодий та свіжий;

після варіння дайте гороху охолонути, а потім перебийте у блендері;

додайте до страви чебрець;

обов'язково перетріть пюре через сито і не забудьте про вершкове масло;

можна у блюдо додавати як воду, так і бульйон.

зелений горох – 400 г;

свіжий шпинат – 60 г;

цибуля – 100 г;

вершкове масло – 50 г;

олія – 15 г;

сіль, перець – на ваш смак.

Спосіб приготування:

Розморозьте горох, але краще брати свіжий та молодий.

Поріжте цибулю, перекладіть у сотейник і обсмажте на олії до готовності.

Додати зелений горошок, налийте воду або овочевий бульйон, посоліть, поперчіть і варіть на повільному вогні близько 5-7 хвилин.

Тоді додайте туди листя шпинату, доведіть до кипіння, можна додати чебрець, і зніміть з вогню.

Дайте охолонути, після чого перекладіть у блендер і збийте до однорідної маси.

Перетріть готове пюре через сито, додайте трохи бульйону чи води.

Підігрійте пюре і додайте вершкове масло|мастило|, можна ще посолити за смаком.

Нагадаємо, гренадін — це універсальний гранатовий сироп, з якого можна приготувати понад 50 коктейлів. А ще він добре поєднується з гарячими напоями. Як приготувати таку програму вдома, читайте далі на радіо MAXIMUM. Рецептом поділився блогер annagod_distillery на своїй сторінці у Instagram. Він зазначає, що справжній гренадин – солодкий, терпкий і трохи кислуватий. Це не каламутна, яскраво-червона жижа, з легким вишневим смаком, яка просто забарвлює коктейлі. Тому такий продукт слід готувати самостійно із якісних інгредієнтів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини