Головна Новини Дозвілля рецепти Чим замінити майонез: рецепти заправок для тих, хто худне
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим замінити майонез: рецепти заправок для тих, хто худне

Нутриціолог Катерина Медушкіна поділилася рецептами смачних заправок, які можна використовувати замість майонезу

19 квітня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Основу майонезу складають жовтки й рослинна олія, у якій дуже висока калорійність, тому цей продукт слід виключити з раціону тим, хто стежить за своєю фігурою. Однак замінити майонез можна більш смачними та корисними заправками.

Чим замінити майонез: рецепти заправок для тих, хто худне

Чим можна замінити майонез (фото з відкритих джерел)

На своїй сторінці в Instagram нутриціолог Катерина Медушкіна поділилася рецептами кількох соусів, які підійдуть до будь-якої страви: 

Сирно-йогуртовий соус

Вам знадобляться такі продукти: 200 мл знежиреного йогурту або кефіру, 200 г зернистого сиру, 2 варені жовтки, 2 ч. л. російської гірчиці, 2 ч. л. лимонного соку, сіль. Візьміть глибоку миску, змішайте в ній усі інгредієнти, збийте за допомогою блендера. За консистенцією соус має нагадувати майонез.

Сметанний соус із гірчицею

Підготуйте 2 варені жовтки, 200 г сметани (жирність 10-15%), 1 с. л. діжонської гірчиці, сіль. Візьміть жовтки, змішайте їх зі сметаною, додайте інші компоненти й збийте блендером до повітряної текстури.

Соус із сирним сиром і томатною пастою

Така заправка добре підійде для гарячих бутербродів або піци. Для приготування вам знадобляться: 100 г сирного сиру, 100 мл йогурту (без добавок), 1 ст. л. томатної пасти, сіль, перець (на смак). Усі інгредієнти змішайте і збийте блендером. Також можна додати зелень.

Нагадуємо, які інгредієнти потрібні для приготування смачного, легкого та ароматного грибного соусу.

Багато господинь знають, що "магазинний" майонез досить калорійний і містить мало корисних речовин. Якщо ж ви не хочете відмовлятися від цього соусу, тоді приготуйте його самостійно. Як це зробити, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини