Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато господинь знають, що "магазинний" майонез досить калорійний і містить дуже мало корисних речовин. Але якщо ви не хочете відмовлятися від цього соусу, тоді приготуйте його самостійно. Домашній майонез готується досить просто, а страви з ним стануть набагато смачнішими. Рецептом заправки поділилося видання "kolobok".
Для приготування майонезу вам знадобиться: 1 яйце, 250 мл рослинної олії, 1 ст. л. лимонного соку, ½ ч. л гірчичного порошку (за бажанням), 1 ч. л. солі та цукру, мелений перець (за смаком).
Спосіб приготування:
- Розбийте яйце і збийте його міксером або (ще краще) блендером.
- Продовжуючи збивати, потроху тонкою цівкою влийте рослинну олію. Дуже важливо не влити відразу багато, а робити це поступово. Мабуть, це і є найголовніший секрет густого майонезу.
- Коли вся олія буде ретельно перемішана з яйцем, додайте до отриманої маси цукор, сіль і гірчицю, ще раз збийте. В кінці видавіть лимонний сік, збийте востаннє і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати смачні і оригінальні соуси для заправки салатів.
Новини