Головна Новини Дозвілля Корисні поради Як відклеїти пальці, які склеєні суперклеєм
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відклеїти пальці, які склеєні суперклеєм

Одна речовина допомагає безпечно та швидко розклеїти пальці, які були склеєні суперклеєм.

12 червня 2024, 17:20 comments1168
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Ймовірно кожному доводилось використовувати спеціальний суперклей, щоб склеїти різні поверхні, проте крім речей він також інколи склеює пальці. Першим кроком буде промити руки в гарячій воді з милом, сподіваючись, що клей змиється. Однак такі дії виявляться марними. Пояснюємо та даємо корисну пораду, як відклеїти суперклей від пальців.

Як відклеїти пальці, які склеєні суперклеєм

Як відклеїти суперклей від пальців. Фото з відкритих джерел

Суперклей або ціанокрилатний клей, відомий своєю дуже міцною та швидкою дією при склеюванні різних поверхонь. Ціаноакрилатному клею потрібно лише кілька секунд, щоб затвердіти, а створені за допомогою нього з’єднання надзвичайно міцні і стійким до зовнішніх факторів і більшості хімічних речовин.

Для супер клею достатньо мінімальної кількості води, навіть тієї, що є в повітрі, щоб зв’язати ціанокрилат. Тому, якщо супер клей потрапив на пальці, він неминуче контактує з повітрям та склеює наші пальці.

Якщо спробувати клей змити у воді, то це лише погіршить ситуацію і замість того, щоб розклеїтись, ціанокрилатний клей лише більше затвердне.

Найкращим способом, щоб відокремити пальці, склеєні суперклеєм, буде ацетон, який є одним із найефективніших розчинників для видалення цього виду клею. Ацетон сприяє руйнуванню хімічних зв'язків, що утворилися в клеї під впливом вологи, завдяки чому він дозволяє швидко позбутися непотрібного суперклею на шкірі.

Можна занурити склеєні пальці в ацетон, або ж обробити склеєне місце та поступовими рухами зруйнувати хімічні зв'язки суперклею. Після контакту з ацетоном ціаноакрилатний клей повинен поступово почати розчинятися. Проте слід бути обережним з розчином ацетону, оскільки він може пошкодити або висушити шкіру, а попадання в очі, рот або відкриті рани може викликати подразнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, як виробники змушують нас платити більше за менші товари.

Також "Коментарі" писали, чи потрібно промивати макарони холодною водою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини