Головна Новини Дозвілля Корисні поради Чи потрібно промивати макарони холодною водою: просте пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно промивати макарони холодною водою: просте пояснення

Ми звикли, що після приготування макаронів зливаємо з них воду та промиваємо холодною водою. Однак, чи це правильний крок.

28 квітня 2024, 15:05 comments1278
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після варіння макаронів ми зливаємо воду та промиваємо їх холодною водою. Так робили наші мами та бабусі. Ймовірно, ми про не замислювались чи потрібен такий крок, а просто повторювали за рідними. Пояснюємо, чи потрібно промивати макарони холодною водою після варіння.

Чи потрібно промивати макарони холодною водою: просте пояснення

Чи потрібно промивати макарони. Фото з відкритих джерел

Зварити макарони є одним з найпростіших способів приготувати їжу. Однак навіть в такому простому процесі можуть виникати міфи та непорозуміння. Одним з них є промивання макаронів холодною водою після їх приготування. 

Одні люди не можуть уявити приготування пасти без цього процесу, тоді як інші радять цього не робити. У кулінарії існує кілька шкіл приготування макаронів і кожна з них говорить своє з приводу промивання пасти в холодній воді. В деяких випадках це може бути корисним кроком, тоді як в інших вважатиметься помилкою.

Промивати макарони є сенс, щоб отримати пухку консистенцію, яку зручно використовувати для салатів. Також пасту можна промивати, якщо ви хочете отримати її у стані аль денте, однак готували занадто довго. Промивання в холодній воді швидко зупиняє процес готування, тому макарони не переваряться. Крім того, з допомогою промивання пасти можна позбутись зайвого крохмалю в макаронах, що зробить її менш липкою.

В інших випадках заливати макарони холодною водою не завжди корисно, а в деяких випадках це може принести шкоду для страви. Наприклад, коли ми до пасти будемо додавати соус. Завдяки крохмалю, який залишається в макаронах страва матиме шовковисту та кремоподібну консистенцію.

Таким чином промивати макарони чи ні, залежить від конкретної страви та ваших уподобань. Це можна зробити, і іноді воно того варте. Однак немає сенсу щоразу промивати їх під холодною водою, і пропуск цього кроку не буде вважатись помилкою. Кухарі вказують, що головна умова, щоб макарони не злипались — це використовувати більшу каструлю та більшу кількість води для їх приготування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про один з найдорожчих "овочів" світу, який в Україні вважають бур'яном.

Також "Коментарі" писали про дієтичний рецепт паски без дріжджів та цукру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини