Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Після варіння макаронів ми зливаємо воду та промиваємо їх холодною водою. Так робили наші мами та бабусі. Ймовірно, ми про не замислювались чи потрібен такий крок, а просто повторювали за рідними. Пояснюємо, чи потрібно промивати макарони холодною водою після варіння.
Чи потрібно промивати макарони. Фото з відкритих джерел
Зварити макарони є одним з найпростіших способів приготувати їжу. Однак навіть в такому простому процесі можуть виникати міфи та непорозуміння. Одним з них є промивання макаронів холодною водою після їх приготування.
Одні люди не можуть уявити приготування пасти без цього процесу, тоді як інші радять цього не робити. У кулінарії існує кілька шкіл приготування макаронів і кожна з них говорить своє з приводу промивання пасти в холодній воді. В деяких випадках це може бути корисним кроком, тоді як в інших вважатиметься помилкою.
Промивати макарони є сенс, щоб отримати пухку консистенцію, яку зручно використовувати для салатів. Також пасту можна промивати, якщо ви хочете отримати її у стані аль денте, однак готували занадто довго. Промивання в холодній воді швидко зупиняє процес готування, тому макарони не переваряться. Крім того, з допомогою промивання пасти можна позбутись зайвого крохмалю в макаронах, що зробить її менш липкою.
В інших випадках заливати макарони холодною водою не завжди корисно, а в деяких випадках це може принести шкоду для страви. Наприклад, коли ми до пасти будемо додавати соус. Завдяки крохмалю, який залишається в макаронах страва матиме шовковисту та кремоподібну консистенцію.
Таким чином промивати макарони чи ні, залежить від конкретної страви та ваших уподобань. Це можна зробити, і іноді воно того варте. Однак немає сенсу щоразу промивати їх під холодною водою, і пропуск цього кроку не буде вважатись помилкою. Кухарі вказують, що головна умова, щоб макарони не злипались — це використовувати більшу каструлю та більшу кількість води для їх приготування.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв про один з найдорожчих "овочів" світу, який в Україні вважають бур'яном.
Також "Коментарі" писали про дієтичний рецепт паски без дріжджів та цукру.
Новини