Головна Новини Дозвілля Корисні поради Як правильно їсти мандарини: інакше вони можуть бути небезпечними для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно їсти мандарини: інакше вони можуть бути небезпечними для здоров'я

Перед тим як з’їсти мандарини, потрібно зробити важливий крок, який допоможе захисти ваш організм.

9 січня 2024, 17:50 comments1609
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ми їмо мандарини цілий рік, але найбільше споживання цього помаранчевого фрукта спостерігається на свята у зимовий період. Однак те, як ми споживаємо мандарини може принести більше шкоди, ніж користі. Нижче в статті ви дізнаєтесь, чому потрібно мити мандарини перед вживанням.

Як правильно їсти мандарини: інакше вони можуть бути небезпечними для здоров'я

Мандарини потрібно мити перед вживанням. Фото з відкритих джерел

З дитинства ми пам’ятаємо, що кожен фрукт чи овоч потрібно ретельно мити перед вживанням. Однак більшість з нас уникає цього процесу з мандаринами, що може бути помилковим.

Мандарини потрапляють в Україну з Іспанії, Португалії, Туреччини та Єгипту. Зазвичай їх збирають дуже рано, а процес дозрівання проходить в ящиках. Щоб мандарини не псувались, компанії часто використовують для цього шелак або карнаубський віск з листків пальм. Хоч це і безпечні природні матеріали, вони інколи можуть викликати запалення або алергічну реакцію. Однак більшою загрозою є фунгіциди, якими також можуть обробляти мандарини. Більшість з них містять тіабендазол та імазаліл, які мають канцерогенний вплив, а також можуть пошкоджувати нервову систему та викликати безпліддя.

Щоб зменшити вплив шкідливих речовин фахівці радять ретельно вимити мандарини перед вживанням у гарячій воді з додаванням мийних засобів. Таким чином ми позбудемось шкідливих речовин на шкірці, які можуть потрапити в організм під час чищення та споживання фруктів.

Загалом споживання мандаринів позитивно впливає на організм. Ці фрукти містять високий рівень вітаміну С, що зміцнює імунітет та захищає від інфекцій. Також мандарини мають вітамін А, який позитивно впливає на очі, кістки, зуби та шкіру. Крім того, фрукти містять велику порцію вітамінів групи B, фолієву кислоту, калій, магній та кальцій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як правильно вибрати смачні мандарини та апельсини без кісточок.

Також "Коментарі" писали, коли їсти банани для найбільшої користі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини