Головна Новини Дозвілля Корисні поради Коли їсти банани для найбільшої користі: залежить від кольору
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли їсти банани для найбільшої користі: залежить від кольору

Колір банана вказує на вміст елементів та його користь для вашого здоров'я.

26 жовтня 2023, 17:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Банан один з найпопулярніших фруктів у наших магазинах. Виявляється, що при виборі банана слід звернути увагу на його колір. Це вказує не лише стиглість фрукта, а й вміст корисних елементів, які містить банан. У статті ви отримаєте корисні поради, які допоможуть обрати необхідні для вас банани.

Коли їсти банани для найбільшої користі: залежить від кольору

Колір банана вказує на його користь для здоров'я. Фото з відкритих джерел

Банан входить до групи клімактеричних фруктів. Вони мають здатність дозрівати після того, як їх зірвали, наприклад, яблука, ківі, манго, авокадо та інші. Таким чином на різних етапах дозрівання банан має свої особливі характеристики.

Зелені банани

Зелені незрілі банани можуть мати гіркуватий смак, що свідчить про наявність у них крохмалю, який ще не перетворився на прості цукри. Однак, з іншого боку зелені банани є джерелом пробіотичних бактерій, які позитивно впливають на травлення. Однак не слід їх багато їсти, адже вони можуть викликати здуття.

Світло-жовті банани

Це ще не повністю стиглі фрукти. Вони містять харчові волокна, які позитивно впливають на роботу кишківника. У них малий вміст цукрів та не така вже велика кількість крохмалю, як в зеленого банана.

Жовті банани

Стиглі жовті банани солодкі та м’які. Вони мають висковий рівень антиоксидантів та глікемічний індекс. Саме через останній показник жовті банани слід уникати діабетикам.

Банани з коричневими плямами

Темно-жовті або коричневі плями на шкірці та самих фруктах свідчать про високий вміст цукрів у бананах. Через цей показник їх не рекомендують вживати надто часто. Крім того, фрукти такого кольору містять мало вітамінів та мінералів. Однак в цих бананах високий рівень антиоксидантів, а також є група білків TNF, яка має протиракову дію.

Коричневі банани

Коли банан повністю коричневого кольору, більшість людей його викидає через зовнішній вигляд. Проте ці банани містять найвищий показник антиоксидантів. Такі фрукти можна використати для випічки та інших страв.  Однак через велику кількість цукру вони не рекомендовані для людей, що хворіють на цукровий діабет.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як магазини змушують нас купувати більше, ніж нам потрібно.

Також "Коментарі" писали, що таке білий наліт на сливах і чи можна їсти такі плоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини