Головна Новини Дозвілля Корисні поради Що таке білий наліт на сливах: чи можна їсти такі плоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Що таке білий наліт на сливах: чи можна їсти такі плоди

Чи можна їсти сливи з білим нальотом на плодах і для чого існує цей тонкий восковий шар.

24 вересня 2023, 15:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В кінці літа та на початку осені особливу увагу привертають сливи — тоді їх найбільше, і вони найсмачніші. Часто сливи вкриті специфічним білим нальотом схожим на пил. Що таке білий наліт на сливах і чи можна їсти такі плоди?

Що таке білий наліт на сливах: чи можна їсти такі плоди

Що таке білий наліт на сливах. Фото з відкритих джерел

Характерний наліт на сливах – це тонкий захисний шар, який особливо помітний на стиглих плодах. Цей шар є натуральним та утворений завдяки природного воску. Він не шкідливий та не свідчить про псування слив чи погіршення їх якості. Навпаки, такий шар "пилу" на сливах може бути додатковим показником знаку свіжості, адже з часом він зникає.

Зазвичай такий шар має біле забарвлення, а на сонці може переливатись синіми та фіолетовими відтінками. Наліт легко стирається після дотику до слив, або під час миття плодів. Цей шар захищає плоди від зовнішніх факторів, наприклад від комах, бактерій, або втрати води з поверхні сливи. Подібний захисний механізм є в інших фруктах та ягодах, зокрема у винограду, ожини чи чорниці.

Попри те, що восковий захист на сливах є природним та цілком безпечний для людини, фрукти необхідно мити, адже на них осідає пил, бактерії під час транспортування та зберігання. Крім того, на поверхні слив також можуть бути залишки пестицидів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головний державний санітарний лікар України закликав вдатись до заходів, щоб уберегти себе та свою сім’ю від спалаху тяжкої хвороби, який прогнозують восени 2023 року.

Також "Коментарі" писали, що вчені виявили три теми на які психопати найчастіше говорять. Крім того, дослідники визначили, які продукти найбільше подобаються психопатам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини