Головна Новини Дозвілля лайфхаки 5 небезпечних предметів домашнього вжитку, від яких терміново слід відмовитися
commentss НОВИНИ Всі новини

5 небезпечних предметів домашнього вжитку, від яких терміново слід відмовитися

Деякі речі, про які ми й подумати не могли, сильно шкодять нашому здоров'ю

30 грудня 2020, 16:30 comments1110
Поділіться публікацією:

Самі того не підозрюючи ми кожен день може користуватися предметами домашнього побуту, які завдають шкоди нашому здоров'ю. Навколо нас в будинку може бути безліч сумнівних продуктів з прихованими погрозами. У цій статті ми розповімо вам про 5 предметах, від яких можуть бути погані наслідки для здоров'я.

5 небезпечних предметів домашнього вжитку, від яких терміново слід відмовитися

ФОТО: З відкритих джерел

1. Посуд з антипригарним покриттям

Такий посуд досить зручний у використанні, адже з нього не потрібно зішкрябувати пригорілі продукти. Але за таку зручність доведеться платити власним здоров'ям. Фахівці з'ясували, що політетрафторетилен, покриття, яке робить посуд "антипригарним", при нагріванні до 600 градусів виділяє гази, що було пов'язано з підвищеним ризиком виникнення раку та інших серйозних хвороб.

2. Освіжувачі повітря

Токсини, що містяться в освіжувачі повітря, з часом можуть накопичуватися в організмі. За даними онкологічного центру Акермана, вони містять фталати та інші небезпечні хімічні речовини, які можна легко вдихнути, абсорбувати шкірою або випадково проковтнути. Тривала дія хімічних речовин в освіжувача повітря може викликати пошкодження легенів, нирок і центральної нервової системи й навіть змінити гормони організму, що збільшує ризик появи раку і може викликати проблеми з репродуктивною функцією.

3. Меблева поліроль і морилка

Поліроль не на масляній основі рослинного походження легко запалюється, а також містить хімічні речовини, такі як фенол і нітробензол, які, своєю чергою, можуть потрапити на будь-яку частину тіла і викликати рак шкіри.

У разі, якщо отрута потрапить на вашу шкіру або в очі, ви можете отримати подразнення, втрату зору або опіки. Якщо ви випадково проковтнули цей засіб, він може викликати сильний біль в горлі або шлунку, набряк горла, блювоту або навіть кому.

4. Сушилки

Попри те, що сушилки не містять хімікатів, вони становлять  ще одну загрозу безпеці вашого будинку. За даними FEMA, щорічно відбувається 2 900 пожеж, викликаних сушарками, в результаті чого помирають в середньому п'ять осіб. Для того, щоб уникнути такої ситуації, слід ретельно очищати сушилку від ворсу і регулярно перевіряти її на справність.

5. Електричні ковдри

Звіт Національного центру біотехнологічної інформації показав, що деякі люди відчули тепловий удар через електричних ковдр. Також вважається, що вони можуть призвести до репродуктивних проблем.

З огляду на вищесказане, варто ще раз переглянути речі, якими ви користуєтеся у повсякденному житті. Можливо, деяким з них ви знайдете відмінну заміну, яка точно не зашкодить вашому здоров'ю.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про 5 кращих способів організувати час і встигнути все, а також про 15 речах, яким треба сказати "ні" у 2021 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини