Головна Новини Дозвілля хобі Психологи розповіли, які захоплення допоможуть стати розумнішими
commentss НОВИНИ Всі новини

Психологи розповіли, які захоплення допоможуть стати розумнішими

Психологи назвали кілька корисних захоплень, які допомагають людям інтелектуально розвиватися

7 червня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Кожна людина зацікавлена в постійному саморозвитку і особистісному зростанні. Є певні захоплення, які допомагають отримати нові знання й досвід, а також "прокачують" наш розум. Чим же варто зайнятися?

Психологи розповіли, які захоплення допоможуть стати розумнішими

Які захоплення допоможуть стати розумнішими (фото з відкритих джерел)

Музика

Експерти кажуть, що гра на музичних інструментах допомагає розвиватися моториці, аналітичним здібностям, а також допомагає у вивченні іноземних мов. Крім того, заняття музикою поліпшують пам'ять і лідерські якості.

Читання

Крім того, що читання книг збільшує наш словниковий запас і допомагає спілкуватися з людьми, воно ще й підвищує самооцінку, здатність мислити логічно. Читання можна вважати універсальним способом, щоб зберегти живий розум навіть у старості.

Спорт

Регулярна фізична активність підвищує гостроту мислення, покращує когнітивну функцію, швидкість обробки інформації й увагу. Невеликі, але часті навантаження принесуть набагато більше користі, ніж одне важке тренування на тиждень.

Вивчення мов

Таке захоплення тренує пам'ять, швидкість мислення і впевненість у собі. Знання двох і більше мов позитивно впливає на здатність оцінювати і концентруватися на поставленому завданні. 

Нагадаємо, що кожна людина при сучасному ритмі життя стикається зі стресом і ситуаціями, які призводять до нервового напруження. Але не варто піддаватися цьому стану. Якщо ви відчуваєте роздратування, втому, напругу, тоді займіться улюбленим хобі, яке допоможе вам розслабитися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що психолог Реймонд Кеттелл розповів, що потрібно робити, щоб ставати розумнішим кожного дня. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини