Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Названий кращий фільм за версією премії BAFTA-2021
commentss НОВИНИ Всі новини

Названий кращий фільм за версією премії BAFTA-2021

Представники Британської академії кіно і телевізійних мистецтв назвали кінострічку, яка перемогла в номінації «Кращий фільм»

12 квітня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

У ніч на 12 квітня в Лондоні відбулася 74-та церемонія вручення нагород премії BAFTA за заслуги в області британського та світового кінематографа за 2020 рік. Перемогу в номінації "Кращий фільм" здобула драматична кінострічка "Земля кочівників".

Названий кращий фільм за версією премії BAFTA-2021

Названо кращий фільм за версією премії BAFTA-2021 (фото з відкритих джерел)

Цей фільм став тріумфатором вечора, оскільки отримав чотири статуетки із семи номінацій. "Земля кочівників" стала кращим фільмом, а також здобула перемогу в таких категоріях: "Кращий режисер" (Хлоя Чжао), "Краща жіноча роль" (Френсіс Макдорманд) і "Краща операторська робота".

Зазначимо, що прем'єра "Землі кочівників" відбулася 11 вересня 2020 року на 77-му Венеціанському кінофестивалі, де вона завоювала головний приз — "Золотого лева".

Сюжет кінострічки розгортається навколо 60-річної жінки Ферн, яка залишається без роботи, до того ж її позбавляють житла. Усе це відбувається на тлі економічної кризи, коли в маленькому містечку, де проживала жінка, закривається єдине підприємство. І що ж їй робити? Ферн сідає у фургон і відправляється в дорогу, усвідомлюючи, що попереду незвідане, а позаду залишається все життя.

Фільм отримав загальне визнання від критиків за режисуру, сценарій, монтаж, операторську роботу та акторську гру, особливо Френсіс Макдорманд. Національна рада кінокритиків США та Американський інститут кіномистецтва включили "Землю кочівників" у список десяти кращих фільмів 2020 року.

Нагадаємо, що засновник компанії SpaceX Ілон Маск назвав фільм 2021 року, який його найбільше вразив.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що названий кращий фільм 2020 року за версією Rotten Tomatoes.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини