Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Найдорожчі фільми в історії кіно
commentss НОВИНИ Всі новини

Найдорожчі фільми в історії кіно

Рейтинг найдорожчих фільмів в історії кіно показує, що великі бюджети у кіно не завжди гарантують касовий успіх.

5 березня 2024, 11:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кінобізнес постійно збільшує свої доходи, зокрема у 2024 році очікується, що дохід на ринку кіно досягне 81 млрд доларів. Це допомагає кіностудіям витрачати ще більше грошей на створення нових фільмів, залучати нові технології та платити високі зарплати режисерам та акторам. Портал "Коментарі" підготував рейтинг найдорожчих фільмів.

Найдорожчі фільми в історії кіно

Найдорожчі фільми в історії кіно

10. Ліга справедливості (2017) – 300 млн доларів

Найдорожчі фільми в історії кіно - фото 2

Компанія DC збиралась випустити фільм зі своїми супергероями та похитнути позиції Marvel. Проблеми з фільмом "Ліга справедливості" почались ще на початку виробництва, коли Зак Снайдер покинув крісло режисера, а його місце зайняв Джосс Відон, який фактично перезняв більшість сцен. Таким чином бюджет картини з кількома відомими зірками досяг 300 млн доларів, що при касових зборах у 655 млн, вважаться не найкращим показником. А фанати кіно вказують, що 20 млн доларів з бюджету фільму було використано на невдалу спробу стерти вуса у Генрі Кавілла.

9. Месники: Війна нескінченності (2018) – 325 млн доларів

Найдорожчі фільми в історії кіно - фото 3

На противагу DC, компанія Marvel, яка вклала у фільм "Месники: Війна нескінченності" 325 млн доларів змогла отримати касові збори у понад 2 млрд доларів. Попри те, що ринок супергероїки перенасичений, цей фільм швидше за все, увійде в історію як один із найкращих та найбільш насичених екшном фільмів про супергероїв усіх часів. 

8. Форсаж 10 (2023) — 340 млн доларів

Найдорожчі фільми в історії кіно - фото 4

Серія фільмів "Форсаж" перебуває на ринку понад 20 років і намагається у новому фільмі зробити перегони ще більш захоплюючими, а трюки вражаючими для глядачів. Крім того, головні актори "Форсажу" стали зірками Голлівуду і потребують великих контрактів. Близько 100 млн бюджету фільму це зарплати акторів, зокрема Він Дізель отримав близько 20 млн. Інші витрати – це потспродакш та зйомки у різних куточках світу, зокрема в Італії, Великій Британії, Португалії та США.

7. Аватар: Шлях води (2022) — 350 млн доларів

Найдорожчі фільми в історії кіно - фото 5

Продовження культового фільму Джеймса Камерона "Аватар" коштувало 350 млн доларів. І фільм сповна відбив такі витрати, адже зміг зібрати 2,3 млрд доларів у прокаті, що дозволило посісти "Аватар: Шлях води" третє місце за касовими зборами серед усіх фільмів. У фільмі використано багато спецефектів CGI та йому подібних. Крім того, пандемія коронавірусу, призупинила виробництво, що підвищило витрати через нові протоколи та впровадження тестів.

6. Месники: Завершення (2019)  — 356 млн доларів

Найдорожчі фільми в історії кіно - фото 6

Сага нескінченності підійшла до свого епічного кінця у фільмі "Месники: Завершення". Фільм мав великий акторський склад з понад 60 акторами та більшістю головних персонажів попередніх фільмів. За чутками майже половина – 150 з 356 млн доларів бюджету фільму пішло на їх зарплати. Однак такі витрати це виправдали, адже "Месники: Завершення" зібрав 2,7 млрд доларів та став другим найкасовішим фільмом.

5. Месники: Ера Альтрона (2015) — 365 млн доларів

Найдорожчі фільми в історії кіно - фото 7

Може стати несподіванкою, але фільм "Месники: Ера Альтрона" вважається найдорожчим у студії Marvel. Компанія виділила на його виробництво 365 млн доларів. На відміну від більшості сучасних фільмів Marvel, які майже повністю знімаються у студії, "Месники: Ера Альтрона" знімалася в багатьох місцях по всьому світу, зокрема у Південній Кореї, Італії, Бангладеш, Великій Британії та США. Крім того, фінальна битва потребувала великої кількості візуальних спецефектів, оскільки знімалась у вигаданій країні Соковія.

4. Пірати Карибського моря: На дивних берегах (2011) — 379 млн доларів

Найдорожчі фільми в історії кіно - фото 8

"Пірати Карибського моря: На дивних берегах" мав рекордний бюджет в кіно на 2011 рік — 379 млн доларів. Студія відмовилась від кількох головних героїв, зокрема Кіри Найтлі та Орландо Блума, однак погодилась заплатити Джонні Деппу 55 млн доларів. Крім зарплати великий бюджет фільму пояснюється зніманням переважно 3D-камерами, яка виявилась дорожчою ніж звичайною, а також фільмуванням кіно у чотирьох місцях (Пуерто-Рико, Каліфорнія, Гаваї та Велика Британія) та на морі.

3. Зоряні війни: Скайвокер. Сходження (2019) — 416 млн доларів

Найдорожчі фільми в історії кіно - фото 9

Виробництво останньої частини трилогії-продовження "Зоряних воєн" зазнало невдач на самому початку через трагічну втрату Керрі Фішер. Крім того, в останню хвилину режисера Коліна Треворроу замінив Джей Джей Абрамс. При бюджеті 416 млн доларів третя частина "Зоряних воєн" зібрала більше мільярда. Однак це було значно нижче від очікувань студії Disney. Крім того, фільм отримав негативну реакцію від фанатів популярної саги. Після цього кіностудія зосередилась на випуску серіалів зі світу "Зоряні війни".

2. Світ Юрського періоду 2 (2018) — 432 млн доларів

Найдорожчі фільми в історії кіно - фото 10

Один з найбільших бюджетів в історії кіно у фільму "Світ Юрського періоду 2" — 432 млн доларів. Він зумовлений великої кількістю використання візуальних ефектів для малювання динозаврів. Попри те, що картинка якісна, фанати розкритикували фільм за плоский сюжет. Ця частина вважається найслабшою у всій франшизі "Парк Юрського періоду".

1. Зоряні війни: Пробудження сили (2015) — 447 млн доларів

Найдорожчі фільми в історії кіно - фото 11

Найдорожчим фільмом всіх в історії кіно вважається "Зоряні війни: Пробудження сили", бюджет якого становить 447 млн доларів.Після того, як Disney купив Lucasfilm у 2012 році, одразу почалась робота над новою трилогією "Зоряних воєн". Disney вирішив вкласти великі кошти, адже компанія очікувала, що вдале повернення джедаїв на великий екран забезпечить успіх і наступним фільмам. Більшість зйомок проходила на майданчиках, побудованих на Pinewood Studios у Великій Британії. Крім того, фільм знімався в Ісландії, Абу-Дабі, Ірландії та інших місцях, що з витратами на графіку пояснює великий бюджет фільму "Зоряні війни: Пробудження сили", який у прокаті зміг заробити понад 2 млрд доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що критики залишають схвальні відгуки після перегляду фільму Дені Вільнева "Дюна: Частина друга".

Також "Коментарі" писали про найбільш збиткові фільми в історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини