Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Чи варто дивитись фільм "Дюна: Частина друга": оцінка кінокритиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто дивитись фільм "Дюна: Частина друга": оцінка кінокритиків

Критики залишають схвальні відгуки після перегляду фільму Дені Вільнева "Дюна: Частина друга" вказуючи, що це епопея та новий шедевр наукової фантастики.

28 лютого 2024, 09:00 comments1014
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У 2021 році Дені Вільнев екранізував першу частини книги Френка Герберта "Дюна". Через три роки на екрани виходить продовження фантастичного фільму під назвою "Дюна: Частина друга". У перших відгуках кінокритиків, які були присутні на допрем'єрних показах та робили огляд на фільм вказується, що друга частина "Дюни" є найкращим науково-фантастичним фільмом десятиліття.

Чи варто дивитись фільм "Дюна: Частина друга": оцінка кінокритиків

Кадр з фільму "Дюна: Частина друга". Фото з відкритих джерел

На популярному агрегаторі Rotten Tomatoes критики оцінили фільм "Дюна: Частина друга" у разючі 97% зі 100 можливих. На сайті IMDb середня оцінка фільму Дені Вільнева становить 9,4 бала, що вище ніж такі культові стрічки як "Втеча з Шоушенка", "Темний лицар" та "Аватар".

"Вільнев показує нам магію кіно – магію до якої занадто часто звертаються, але надто рідко відчувають її сьогодні", — пише Esquire у своєму огляді на фільм "Дюна: Частина друга".

Сам режисер "Дюни 2" Дені Вільнев закликає дивитись фільм у кінотеатрах. За його словами, це єдиний спосіб "відчути всю силу фільму" та отримати необхідне відчуття занурення.

Кінокритики, яким вдалось переглянути другу частину "Дюни", тривалість якої сягає 165 хвилин хвалять фільм порівнюючи його з культовою екранізацією творів Джона Р. Р. Толкіна.

"З часів фільмів "Володар перснів" не було чогось такого відданого своєму унікальному баченню, такого зухвалого та такого красивого", — зазначає кінокритик Джейсон Бест з What To Watch, а його колега з The Jam Report Даг Джеймісон додає, що це "велике кінематографічне видовище, яке займає місце одного з найкращих науково-фантастичних фільмів, коли-небудь створених".

Інші ж вказують, що фільм "Дюна: Частина друга" стане класикою кіно про яку будуть згадувати роками.

"Цілком ймовірно, що "Дюна: Частина друга" ще багато років шануватиметься в історії кіно – вона не схожа ні на що, що ми бачили раніше, але водночас добре знайома", — вважає кінокритик Джозі Мелендес з Screen Speck.

"Дюна: Частина друга" вийде в українських кінотеатрах 29 лютого, тоді як в більшості країн світу прем’єра відбудеться 1 березня. За оцінками критиків, фільм виглядає одним із наймасштабніших блокбастерів 2024 року та майже напевно очолюватиме рейтинги касових зборів 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Квентін Тарантіно знімає останній фільм в кар’єрі. Що відомо про стрічку "Кінокритик".

Також "Коментарі" писали про ТОП-14 фільмів, які вийдуть на екрани у 2024 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини