Головна Новини Дозвілля мода Відомий бренд використав брудне повітря для створення одягу
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий бренд використав брудне повітря для створення одягу

Веганські бренд одягу Pangaia представив колекцію одягу, створеною шляхом перетворення викидів вуглецю в Air-Ink

30 квітня 2021, 23:10
Поділіться публікацією:

Відомий екологічний бренд Pangaia продовжує експерименти з нестандартними матеріалами. Минулого року марка представила кросівки зі штучної виноградної шкіри, а на днях здивувала всіх новою унікальною технологією виробництва одягу.

Відомий бренд використав брудне повітря для створення одягу

Створено одяг з переробленого брудного повітря / фото: Pangaia

Бренд випустив капсульну колекцію одягу, головною особливістю якої стало застосування технології Air-Ink. Це розробка індійської лабораторії Graviky Labs Анірудха Шарми. Вона дозволяє перетворити шкідливі частинки, які скупчуються в повітрі, у фарбу і чорнило, з яких можна створювати принти для одягу. Таким чином виходить, що одяг виготовляється з викидів вуглекислого газу, які руйнують озоновий шар.

Для створення чорнила використовують дрібнодисперсні частинки PM 2,5 — одні з головних забруднювачів повітря, сприяють глобальному потеплінню. Кожен кілограм речовини Air-Ink знижує викид вуглекислого газу в атмосферу на 800 грамів.

У нову колекцію увійшли худі, футболки та спортивні штани, а також аксесуари — панами, капюшони та сумки. Всі речі створені з переробленої бавовни й вже доступні онлайн за ціною від $ 80 до $ 185.

Відповідальним за зйомку нового Кампейн був Дженке Ахмед Тейлі, стиліст Бейонсе. Особами колекції стали супермодель Наомі Кемпбелл і співак Кезіа Джонс.

Нагадаємо, що модний дизайнер Беате Карлссон створила для свого японського бренду AVAVAV нестандартне взуття — чоботи-монстри.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що люксовий бренд YSL Beauty представив помаду, яка здатна кардинально змінити ставлення жінок до процесу макіяжу. У чому її особливість?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини