Головна Новини Дозвілля подорожі Замітка для туриста: чого не можна робити в популярних країнах
commentss НОВИНИ Всі новини

Замітка для туриста: чого не можна робити в популярних країнах

Експерти розповіли про заборони в різних країнах світу і попередили мандрівників про те, чого робити не варто

14 червня 2021, 10:45
Поділіться публікацією:

Вирушаючи в іншу країну, туристам бажано ознайомитися з її звичаями, правилами та заборонами, щоб не потрапити в неприємну ситуацію. Експерти розповіли, яких речей мандрівникам краще не робити.

Замітка для туриста: чого не можна робити в популярних країнах

Яких речей не варто робити в різних країнах (фото з відкритих джерел)

Японія: ніяких чайових

У Країні висхідного сонця діє безліч різних заборон, які можуть бути незрозумілі європейцю, але одним із найважливіших для туристів є правило — ніде не варто залишати чайових. В Японії чайові сприймаються більше як образа, ознака того, що офіціант не справляється зі своєю роботою і, отже, йому потрібно працювати краще.

ОАЕ: немає вияву почуттів

Об'єднані Арабські Емірати — країна дуже популярна і курортна, але в ній діють суворі правила, які туристів також стосуються. В ОАЕ не можна виявляти своїх почуттів на людях, зокрема цілуватися, інакше можна заплатити солідний штраф або потрапити за ґрати на шість місяців.

Китай: правила етикету

Кілька специфічних правил стосуються поведінки за столом. Якщо ви їсте в ресторані рибу, не можна перевертати її зворотною стороною. Згідно з місцевими уявленнями, це означає, що ви бажаєте рибалці краху його човна.

Ще один грубий і нечемний жест — вказувати на людину паличками для їжі. На щастя, китайці все ж із розумінням ставляться до приїжджих і прощають їм несподівані помилки.

Сінгапур: заборони як пам'ятка

У Сінгапурі також діють суворі правила для туристів. Жувати жуйку, звичайно, можна, але купити її буде проблематично. У цьому місті-державі не можна годувати птахів, ловити рибу, а в підземці забороняється пити, їсти і навіть подрімати.

Саудівська Аравія: невблаганні закони

Туристкам, які вирішили відвідати країну, потрібно буде виходити на вулицю в скромному одязі й у супроводі чоловіка. Хоча раніше не можна було виходити без абаї — довгого чорного одягу, який приховує фігуру.

Також іноземним туристам не можна вживати алкоголь на території Саудівської Аравії й відвідувати священні для мусульман міста — Мекку і Медину (тим, хто не сповідує іслам, — прим. авт.).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як самостійно спланувати подорож.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини