Головна Новини Дозвілля подорожі Які прикрі помилки роблять майже всі мандрівники
commentss НОВИНИ Всі новини

Які прикрі помилки роблять майже всі мандрівники

Від цих помилок не застрахований ніхто

22 липня 2020, 03:25 comments1502
Поділіться публікацією:

Мандрівники-початківці, вирушаючи у відпустку, можуть вчинити масу помилок, через які марно витрачають багато грошей, нервів і не отримують належного задоволення від поїздок. Видання Adme розповіло, що необхідно враховувати, плануючи подорож.

Які прикрі помилки роблять майже всі мандрівники

Помилка № 1: Економити кошти на житло

Багато туристів хочуть заощадити гроші, тому орендують будинок або квартиру на околиці міста, а не в центрі. Якщо у вас є особистий транспорт, тоді цей варіант може бути досить зручним. Але, якщо ви будете їздити у центр міста, щоб подивитися визначні пам'ятки, посидіти в кафе або просто погуляти, то ваші зекономлені кошти буде "з'їдати" проїзд. Краще зняти будинок в центрі, щоб мати можливість відчути атмосферу міста, погуляти по знаковим місцям пізно вночі або рано вранці, коли немає великого напливу туристів. Та й жити на гарній вуличці, вимощеній бруківкою, набагато приємніше, ніж десь на околиці.

Помилка № 2: Платити за те, що можна отримати безкоштовно

Збираючись за кордон, напишіть список місць, в яких хочете побувати. І щоб не користуватися послугами екскурсоводів, знайдіть сайти (Free walking tours), на яких жителі, закохані у своє місто, прогуляються з вами і розкажуть про всі визначні пам'ятки абсолютно безкоштовно. За допомогою багатьох сервісів також можна знайти безкоштовне житло (Сouchsurfing), а ще підробіток (Workaway.info). Плюс до всього, у багатьох музеїв є дні відкритих дверей, а в деяких країнах супермаркети ввечері влаштовують розпродаж їжі.

Помилка № 3: Брати з собою багато речей

Не потрібно, вирушаючи в подорож, брати з собою велику валізу речей, половину з яких ви так і не встигнете надіти. Заздалегідь перегляньте свій гардероб і візьміть з собою практичний та зручний одяг.

Помилка № 4: Намагатися подивитися все

Кожному туристу, який приїжджає в нове місто, хочеться подивитися, як можна більше пам'яток і гарних місць. Але варто правильно розподіляти свій час. Краще насолоджуватися неспішними прогулянками, відчути атмосферу міста, ніж похапцем намагатися об'їздити все.

Помилка № 5: Їхати у "високий" сезон

Плануючи подорож, необхідно орієнтуватися на самий низький сезон, на той час, коли натовпи туристів роз'їжджаються додому. Так, це може бути пізня осінь, коли на вулиці прохолодно, зате ви зможете прогулятися по порожніх вулицях красивих міст і відвідати музеї, виставки та інші заходи, не витрачаючи багато часу в чергах.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які місця планети варто відвідати, поки вони не зникли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини