Головна Новини Дозвілля подорожі П'ять місць, які треба відвідати, поки вони не зникли
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять місць, які треба відвідати, поки вони не зникли

Цим місцям непоправної шкоди завдають зміна клімату і діяльність людини

21 липня 2020, 13:05 comments1168
Поділіться публікацією:

На нашій планеті є безліч дивовижних місць, які приваблюють своєю красою увагу тисячі туристів. Але на жаль, через глобальне потепління та інші фактори, ці мальовничі куточки Землі опинилися під загрозою. Видання Adme поділилося підбіркою місць, які можуть зникнути, якщо не вживати ніяких заходів.

П'ять місць, які треба відвідати, поки вони не зникли

Тадж-Махал (Індія)

Цей мавзолей — мечеть вважається кращим прикладом архітектури стилю моголів, що поєднує в собі елементи індійського, перського та арабського архітектурних стилів. Але нещодавно на стінах пам'ятки виявили тріщини. На думку вчених, їх поява може бути пов'язана з обмілінням річки, яка протікає поруч. Зникнення річки призведе до зміни структури ґрунту та осідання мавзолею, а може навіть до його руйнування. На прохання ЮНЕСКО мавзолей скоро можуть закрити для відвідин.

П'ять місць, які треба відвідати, поки вони не зникли - фото 2

Мальдіви

Райському місцю в Індійському океані загрожує повне затоплення. А всьому виною танення льодовиків, через яке рівень води у Світовому океані підіймається. Влада держави готуються до затоплення, купуючи землю і будинки для своїх співгромадян на материку (в основному в Індії).

П'ять місць, які треба відвідати, поки вони не зникли - фото 3

Мертве море

Рівень води в Мертвому морі продовжує падати. І в першу чергу, це відбувається через видобування корисних копалин на території й використання 80% приток, які впадають в море. Воно зникає, залишаючи на  ділянках суші, що з’являються, карстові воронки, які негативно впливають на екосистему прибережних районів.

П'ять місць, які треба відвідати, поки вони не зникли - фото 4

Венеція (Італія)

Це місто розташоване на більш ніж 100 невеликих островах в лагуні Адріатичного моря. Але до 2100 року Венеція може повністю зникнути. Вона поступово йде під воду через  тиск будівель, число яких збільшується, та промисловий забір води з артезіанських свердловин. Місто намагаються врятувати, влада вже заборонила в'їзд круїзних лайнерів в центральну частину, а ще планують ввести обмеження за кількістю туристів.

П'ять місць, які треба відвідати, поки вони не зникли - фото 5

Національний парк "Еверглейдс" (США)

Водойми цього гарного парку, на території якого мешкають десятки рідкісних видів тварин, висихають, тому що воду відкачують для навколишніх ферм і міст. Болота, які займають велику територію парку, забруднені відходами, і їх екосистема руйнується. З 1900 року територія парку скоротилася вдвічі, і на межі вимирання перебувають багато тварин.

П'ять місць, які треба відвідати, поки вони не зникли - фото 6

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, куди поїхати відпочити в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини