Головна Новини Дозвілля подорожі Яке місто очолило рейтинг найкращих місць для піших прогулянок
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке місто очолило рейтинг найкращих місць для піших прогулянок

Від Риму до Порту: подорож містами, ідеальними для пішоходів

12 квітня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

В останнє десятиліття мандрівники все частіше віддають перевагу коротким міським турам, відомим як сіті-брейк. Ці міні-відпустки дозволяють глибше поринути в культуру та історію місцевості, не поспішаючи вивчаючи унікальні пам'ятки та місцеві кулінарні вишукування.

Яке місто очолило рейтинг найкращих місць для піших прогулянок

Топ-10 міст для піших прогулянок

У рамках цієї тенденції популярність набирають пішохідні маршрути, які пропонують туристам унікальний спосіб ознайомлення з містами. На підтримку цього тренду спеціалізований сервіс GuruWalk опублікував рейтинг із 100 найкращих міст для піших прогулянок, ґрунтуючись на аналізі даних бронювань та пошукових запитів по 800 містах із 120 країн за період з квітня 2023 року до квітня 2024 року.

Іспанія була визнана країною з найбільшою кількістю міст, які увійшли до списку найкращих — 28 іспанських міст отримали високу оцінку. Франція представлена сімома містами, а Великобританія та Польща по три міста кожна. У списку знайшлося місце лише для одного американського міста.

На першому місці серед усіх стоїть Рим — місто з багатою спадщиною та безліччю визначних пам'яток, доступних для пішоходів, від Колізею до Пантеону.

"Римські монументи приголомшують своєю різноманітністю та красою, і не дивно, що саме тут проводиться більше екскурсій, ніж у будь-якому іншому місті", — зазначили експерти з GuruWalk.

Слідом за Римом у рейтингу йдуть Будапешт та Барселона, причому список десяти найкращих повністю складається з європейських міст. Винятком став колумбійський Медельїн, який посів 24 місце та став найкращим неєвропейським містом для піших прогулянок.

Нагадаємо, що Азія пропонує унікальну можливість дослідити багаті культури та пейзажі, що зачаровують, без необхідності спустошувати свій банківський рахунок. Ми вивчили найдешевші туристичні міста Азії, враховуючи вартість перельоту з Європи, проживання, харчування та культурних розваг. Ось куди можна вирушити, не переплачуючи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.guruwalk.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини