Головна Новини Дозвілля подорожі У росіян залишилось два тижні: популярна туристична країна скасовує візи для громадян РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У росіян залишилось два тижні: популярна туристична країна скасовує візи для громадян РФ

Шрі-Ланка скасовує візи для сотень тисяч росіян, які перебувають в країні, щоб уникнути війни.

27 лютого 2024, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Шрі-Ланка оголосила, що скасовує візи для близько 300 тис. росіян, які перебувають в країні. Імміграційна служба повідомила, що громадяни Росії мають залишити Шрі-Ланку у найближчі два тижні.

У росіян залишилось два тижні: популярна туристична країна скасовує візи для громадян РФ

Шрі-Ланка скасовує візи для російських туристів. Фото з відкритих джерел

За два роки від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на Шрі-Ланку прибуло близько 288 тис. російських туристів. Тепер уряд Шрі-Ланки оголосив, що з 23 лютого громадяни Росії мають покинути країну впродовж двох тижнів.

Щоб покращити туризм після пандемії коронавірусу та оговтатись від економічної кризи 2022 року Шрі-Ланка почала видавати 30-денні візи з можливістю продовжити перебування в країні ще на 6 місяців. Однак виявилось, що багато російських туристів залишаються в країні і після закінчення візи.

Тисячі росіян викликали занепокоєння у громадян острівної країни. Виявляється, що російські туристи незаконно та без реєстрації відкривають власні ресторани, бари, нічні клуби, спортзали та здають в оренду транспортні засоби. Крім того, вони проводять політику "лише для білих", яка забороняє брати участь у бізнесі місцевим жителям. Як наслідок влада Шрі-Ланки провела рейди, щоб виявити незаконний російський бізнес в країні.

Генеральний комісар з імміграції Шрі-Ланки заявив, що після закінчення пандемії коронавірусу "ситуація з польотами нормалізувалася", а "уряд не надає подальших подовжень віз" для російських туристів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Корея прийняла перших туристів після пандемії.

Також "Коментарі" писали про туристку, яка потрапила у в’язницю в Єгипті. Така ситуація може статись з кожним відпочивальником у цій країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини