Головна Новини Дозвілля подорожі Страшно цікаво: ТОП-5 містичних місць на планеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Страшно цікаво: ТОП-5 містичних місць на планеті

Ці місця дуже привертають до себе увагу туристів

24 липня 2020, 03:25 comments1449
Поділіться публікацією:

На Землі є багато місць, в яких відбуваються дивовижні, часом незрозумілі речі. Цим вони і привертають увагу багатьох туристів, які прагнуть гострих відчуттів і адреналіну. Видання Biletik поділилося підбіркою самих містичних куточків планети.

Страшно цікаво: ТОП-5 містичних місць на планеті

катакомби Їглава

В гарному чеському містечку Їглава є багато цікавих пам'яток, але підвищений інтерес у туристів викликають катакомби, довжина яких становить 25 км, а площа — 5 гектарів. Мешканці кажуть, що періодично по катакомбах розносяться моторошні звуки органу, які навіюють тугу і викликають клаустрофобію. Але це не єдина дивина цього місця. Ще там є кам'яні сходи, які в темряві випромінюють червонувато-оранжеве світло, але причина цього світіння невідома.

Страшно цікаво: ТОП-5 містичних місць на планеті - фото 2

Фантоми воїнів у форту Франгокастелло

На півдні острова Кріт (Греція) розташована старовинна фортеця Франгокастелло. Про цю пам'ятку розповідають дивовижні історії та легенди. Щороку в кінці травня — початку липня рано вранці над морем з'являються містичні тіні лицарів і піхотинців, які протягом 10 хвилин переміщуються до форту від церкви св. Харлампія. Фантоми можна помітити лише на певній відстані. Мешканці кажуть, що колись на цьому місці відбулася битва між грецькими й турецькими військами, і їх фантоми періодично виникають біля форту. Вчені припускають, що це може бути міраж або заломлення сонячного світла.

Страшно цікаво: ТОП-5 містичних місць на планеті - фото 3

Рухомі камені Долини Смерті

Геологічний феномен був виявлений на озері Рейстрек-Плайя в Долині Смерті в США. У цьому місці камені переміщуються по грунту, залишаючи за собою помітні сліди, а іноді і перевертаються. Вченим не вдалося записати їх рух або хоча б побачити це власними очима, але факт є факт.

Страшно цікаво: ТОП-5 містичних місць на планеті - фото 4

Озеро Лох-Несс

Мабуть, про це шотландське озеро чули всі. І в першу чергу, воно приваблює туристів легендами про велике містичне чудовисько, яке живе в його глибинах. Очевидці стверджують, що воно нагадує ящера. У 1992 році за допомогою гідролокатора було проскановано озеро і доктор Макендрюс, який займався дослідженням заявив, що в ньому мешкає кілька великих істот, які пересуваються у воді зі швидкістю 16 км/год. Але крім монстрів, Лох-Несс примітне тим, що є найбільшим шотландським озером за обсягом і є ключовим символом країни.

Страшно цікаво: ТОП-5 містичних місць на планеті - фото 5

Стоунхендж

Ця кам'яна мегалітична споруда є однією з найдавніших загадок Землі. Протягом багатьох років вчені намагаються зрозуміти, з якою метою і ким була побудована ця пам'ятка. Кажуть, що це місце має сильну енергетику. З багатьма загадками стикалися і самі вчені. Наприклад, періодично біля каменів лунають незрозумілі звук. Відомо також про феноменальне явище, коли червона стрілка компаса завжди показує в центр мегаліта, навіть якщо обходити його з усіх сторін.

Страшно цікаво: ТОП-5 містичних місць на планеті - фото 6

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які місця варто відвідати, поки вони повністю не зникли.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини