Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Норвегія стала притулком для тисячі українських біженців, які краще познайомились з культурою цієї скандинавської країни. І хоча багато продуктів можуть здатися нам екзотичними, норвежці вважають їх повсякденною їжею. Портал "Коментарі" зібрав найцікавіших продуктів, які здивували українців у Норвегії.
Незвичні продукти в Норвегії. Фото з відкритих джерел
1. Китове м'ясо. У Норвегії м'ясо кита – це делікатес, який у сезон можна знайти у звичайних супермаркетах. Його смак часто порівнюють зі смаком яловичини. Це продукт часто шокує туристів, тим більше, що його ціна не така висока — 200 грамів китового м'яса коштує 60 норвезьких крон (225 гривень).
2. Коричневий сир (Brunost). Цей сир отримав свою назву через характерний коричнево-жовтий колір та карамельний смак. Для його виробництва використовується козяче і коров'яче молоко. Норвежці Brunost їдять з хлібом, вафлями, а також додають у різні страви.
3. Дичина. Олень, лось, дикі качки – це не тільки трофеї мисливців, але й м'ясо для щоденного столу. Норвежці готують з нього різноманітні страви: від стейків до ковбас. Купити дичину у Норвегії не викличе проблем, адже вона продається не лише в спеціальних магазинах, але й у звичайних супермаркетах.
4. Лакричні солодощі. Солодкий смак лакриці – це справжня пристрасть норвежців. Вони додають його у все: від цукерок та жуйок до шоколаду та морозива. Однак, ці норвезькі солодощі можуть мати доволі специфічний смак для українців.
5. Рибний пудинг (Fiskepudding). Ця традиційна норвезька страва складається з риби, борошна, молока та спецій. Він може стати чудовою альтернативою традиційному для нас паштету для бутербродів або окремою рибною стравою. Чим більше риби у фіскепудингу, тим він вважається кращим.
6. Ікра в тюбиках. Це зручний і смачний варіант для швидкого перекусу та один з найпопулярніших продуктів для бутербродів у Норвегії. Загалом їжа в тюбиках досить поширена в скандинавській країні, адже її зручно брати під час походів та прогулянок на свіжому повітрі, що є улюбленим видом дозвілля в Норвегії. На полицях магазинів, крім ікри, присутні різні смаки сирів та навіть скумбрія з томатами в тюбику.
7. Морошка. Наприкінці літа норвезькі магазини починають жовтіти від банок і відер, наповнених ароматною морошкою. Це ягода, яка схожа на малину або ожину, але має більш складний і насичений смак з кислинкою подібний до груші, манго та абрикоси. З морошки готують варення, джеми, цукерки та лікери.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українка розповіла про мінуси життя в Німеччині.
Також "Коментарі" писали про 10 цікавих фактів про Норвегію, які вас здивують.
Новини