Головна Новини Дозвілля подорожі Несподіване відкриття: археологи знайшли залишки фортеці, якій близько 700 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Несподіване відкриття: археологи знайшли залишки фортеці, якій близько 700 років

Вона захищала місцевих жителів від ворогів

28 вересня 2020, 21:05 comments1837
Поділіться публікацією:

На території державного заповідника "Меджибіж", який розташований в Хмельницькій області, вченим вдалося знайти стародавні залишки фортеці. За їхніми припущеннями, їй близько 700 років, і вона служила захистом від ворогів. Зараз вдалося зберегти лише залишки кам'яних стін, будинок з піччю, старовинні монети та стріли. Про це пише видання segodnya.

Несподіване відкриття: археологи знайшли залишки фортеці, якій близько 700 років

Меджибізький замок. Фото: ru.wikipedia

Археолог Антон Барановський поділився, що також їм вдалося знайти залишки кам'яних підпірних конструкцій з нішами під стовпи.

На даний момент в заповіднику йде реставрація, але мандрівникам буде чим себе зайняти: можна постріляти з лука, відправитися на екскурсію або просто не поспішаючи прогулюватися навколо древніх споруд.

Меджибізький замок приїжджають подивитися безліч туристів не тільки з України. Це замок-фортеця, який знаходиться в однойменному селищі Летичівського району Хмельницької області. Він розташований біля річки Південний Буг, що приблизно за 30 кілометрів від обласного центру. Найбільш ранні спогади про це місце датуються 1146 роком.

Раніше тут були давньоруські укріплення, а пізніше з'явився і сам замок, який служив захистом від нападів ворогів. У наш час фортеця вважається найдавнішою з подібних споруд всього Поділля.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, день туризму: п'ять цікавих фактів про подорожі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини